Hoćemo direktno na EP 1Foto: Starsport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće danas poslednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj protiv Ukrajine, a pobeda sa četiri ili više poena razlike obezbeđuje izabranicama Marine Maljković učešće na EP naredne godine.

Ukrajinke su u prethodnom međusobnom meču trijumfovale na domaćem terenu, a tada za srpski tim nije igrala Sonja Petrović koja će propušteno probati da nadoknadi u Nišu danas.

– Očekuje nas teška utakmica. Protivnik već godinama ozbiljno radi i napreduje što rezultati, a pre svega njihova igra i svedoče. Motivacija kod svih devojaka je velika zbog poraza na njihovom terenu, a o ulogu je suvišno pričati jer smo sve svesne da još uvek nismo obezbedile priliku da branimo titulu Evropskog šampiona – rekla je Sonja Petrović, pozivajući navijače da dođu u što većem broju u Čair.

Ana Dabović takođe računa na podršku navijača, dodajući da njen tim želi da izbori direktan plasman na EP a ne da dođe u situaciju da zavisi od rezultata drugih reprezentacija.

– Izuzetno smo motivisane iz više razloga. Izgubile smo od njih u Kijevu, a i borimo se za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj. Ne želimo da zavisimo od drugih, već da se zasluženo plasiramo na Evrobasket i opravdamo ulogu favorita i titulu prvaka Evrope – kazala je Ana Dabović.

Utakmica Srbija – Ukrajina na programu je u sredu od 18.00 časova u niškom „Čairu“. Ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari