Honved hoće Filipa Holendera 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

U prvj sezoni je bio konstantan, u drugoj prosečan, a po svemu sudeći Filip Holender treću neće ni dočekati u dresu Partizana. Prema pisanju mađarskih medija, Honved ima veliku želju da dovede, tačnije vrati rođenog Kragujevčanina, koji se igrački u potpunosti afirmisao u klubu iz Budimpešte.

Kada je napustio rodni Kragujevac, još kao tinejdžer, Holender je sa nekih 14 godina stigao u fudbalsku akademiju Honveda. U tom klubu se igrački afirmisao i kasnije nastavio da se razvija u švajcarskom Luganu, pre nego što je 2020. stigao u Partizan.

Od dolaska Aleksandra Stanojevića na klupu Partizana, Holender je polako gubio status igrača u startnoj postavi. Istine radi, na njegovom mestu – levi ofanzivni – prednost dobijaju mladi srpski igrači koji ispunjavaju pravilo U21 – Nemanja Jović i Nikola Terzić, a istovremeno i Kvinsi Menig, jedno od poslednjih pojačanja crno-belih, takođe pokriva isto mesto u formaciji.

Honved ima novca kojim bi na adekvatan način obeštetio Partizan, koji je švajcarskom Luganu ukupno platio 500.000 evra za dolazak Holendera.

Uprava kluba iz Budimpešte dovodila je u poslednje vreme igrače plaćajući obeštećenja u sličnom iznosu, a za Davidea Lanzafamea iz Ferencvaroša je leta 2020. izdvojila čak 700.000 evra.

Na stadionu „Božik“ Filip Holender je igrao najbolji fudbal u karijeri (43 gola i 18 asistencija na 186 utakmica).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari