Hrvatska bolja od Danske, Francuska od Austrije 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Fudbaleri Hrvatske savladali su Dansku sa 2:1 u grupi 1 A Lige nacije sa 2:1, dok je Francuska pobedila Austriju sa 2:0.

U derbiju večeri su izabranici Zlatka Dalića lakše nego što se očekivalo zabeležili veoma važnu pobedu nad ekipom sa severa Evrope i tako došli do prve pozicije u grupi i samim tim obezbedili mesto u prvom šeširu u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Poveli su domaći preko Borne Sose u 49. minutu da bi dvadeset minuta kasnije izjednačio Kristijan Eriksen predivnim udarcem iz daljine, ali su vicešampioni sveta već u narednom napadu preko Lovre Majera stigli do nove prednosti koju su uspeli da sačuvaju do kraja utakmice.

U drugoj utakmici u grupi Francuzi su lako pobedili golovima Kilijana Mbapea i Olivija Žirua i u poslednjem kolu u Danskoj će tražiti pobedu kojom će donekle spasiti čast i obraz u ovoj grupi.

Naime, uoči večerašnjih mečeva Francuska se nalazila na poslednjem mestu grupe sa osvojenih mizernih dva poena u četiri utakmice, te joj je pretila selidba u niži rang takmičenja.

Ni ovako „Galski petlovi“ nisu bezbedni na trećem mestu na kome se nalaze, a mogli bi lako da skliznu na četvrto ukoliko dožive poraz na „Parken stadionu“, a Hrvatska odigra nešto opuštenije na gostovanju u Austriji.

U svakom slučaju ovakav rasplet situacije nikako ne ide na ruku Didijenu Dešanu pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru na kome će „Trikolori“ braniti zlato osvojeno u Rusiji 2018. godine.

U grupi 4 A Lige nacije Holandija i Belgija su zabeležile sigurne pobede.

Belgija je kod kuće savladala Vels 2:1, a Holandija je trijumfovala u Poljskoj 2:0.

U poslednjem kolu će koplja „ukrstiti“ Belgija i Holandija, a domaćin je zemlaj vetrenjača.

Uoči tih utakmica Holandija je prva na tabeli sa 13 bodova, dok Belgija ima 3 manje.

Poljska ima četiri, a Vels samo jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari