Hrvatski nogometni savez: Kapiten nacionalne selekcije neće nositi traku sa duginim bojama 1Foto: EPA-EFE/ FRANCK ROBICHON

Hrvatski nogometni savez odlučio je da kapiten nacionalne selekcije neće nositi traku sa duginim bojama na utakmicama Svetskog prvenstva u Kataru, a ako FIFA odobri nošenje drugačijih traka od onih koje su propisane, tražiće da na onoj koju će nositi Luka Modrić bude hrvatska zastava.

Ako bude omogućeno, kapiten Hrvatske će nositi traku koja najbolje simbolizuje vrednosti koje zastupa naša reprezentacija, a to je hrvatska zastava. Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini i porodici i smatramo da ona simbolizuje mnogo više vrednosti od bilo koje kampanje, saopšteno je iz HNS, prenosi Index.

S obzirom da je u Kataru zabranjeno isticanje bilo kojih simbola LGBT zajednice, u Holandiji je pokrenuta kampanja „Jedna ljubav“ i predlog da kapiteni nacionalnih selekcija na Svetskom kupu nose trake u duginim bojama.

Od 13 evropskih selekcija koje će nastupiti u Kataru tu ideju su podržali još Francuska, Nemačka, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska.

Pored Hrvatske, tu ideju nisu prihvatili ni Srbija, Španija i Portugalija, dok je kapiten Poljske Robert Levandvski rekao da će, ako bude dozvoljeno, nositi traju u boji zastave Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari