Hvatanje za slamku spasa 1Foto: RSS (arhiva)

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se na otvaranju prvenstva Evrope izdigne iznad svoje prosečnosti i hronično očajnog stanja u ovom našem nekada trofejnom sportu, pa posle lagano izgubljenog duela s prosečnom Belorusijom mora da se hvata za slamku spasa protiv mlade i ne naročito dobre, ali u regionalnim derbijima vazda motivisane Crne Gore.

Ne uzmu li bodove u ovih 60 minuta „orlovi“ mogu spakovanih kofera da čekaju treće kolo, jer bi im u tom slučaju utakmica sa nedodirljivom Hrvatskom bila oproštajni nastup na EP.

– Imamo još dve utakmice… Ne smemo se previše vraćati na ono što je bilo protiv Belorusije, nego se skupiti, podići glavu i odigrati onako ova ekipa ume i može. Nemamo drugog izbora – kaže desni bek Nemanja Zelenović, najiskusniji u ekipi selektora Nenada Peruničića koji se posle svega lošeg viđenog protiv bivše sovjetske republike „posuo pepelom“, nazvavši sebe i igrače kukavicama.

– Ključ je mentalna snaga, a protiv Crne Gore će se videti koliko brzo smo preboleli poraz. Sve je na nama, jer ne može selektor da uđe na teren – tvrdi srednji bek Stefan Vujić, a „stani, pani“ trenutka svestan je i njegov kolega sa leve strane Miljan Pušica.

– Teško nam je pao loš start, ali ne sme psihološki da nas poremeti. Moramo da odigramo na sve ili ništa. Kako znamo i umemo – tvrdi jedan od „orlova“ dok crnogorski selektor Zoran Roganović posle odličnog otpora Hrvatima u prvom delu njihovog duela (12:13) očekuje još ozbiljniju partiju u drugom kolu takmičenja u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

– Meč protiv Hrvata upravo je bio ono kako bi mi trebalo da izgledamo na svakoj utakmici… Međutim, ne bih voleo da nas zavara taj rezultat iz prvog poluvremena. Mislim da ćemo protiv Srbije morati dobro da se namučimo i da će to biti jako teška borba svih 60 minuta.

Grupa A

09.01

Belorusija – Srbija 35:30

Hrvatska – Crna Gora 27:21

11.01.

Hrvatska – Belorusija 16.00

Crna Gora – Srbija 18.15

13.01.

Crna Gora – Belorusija 18.15

Srbija – Hrvatska 20.30

1. Hrvatska 2

2. Belorusija 2

3. Srbija 0

4. Crna Gora 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari