I Luka Dončić zainteresovan za dolazak Embapea u Real: I da ne potpiše, Madriđani bi osvajali Ligu šampiona 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

As Dalasa i reprezentativac Slovenije ne sumnja u to da rezultati Reala ne zavise od dolaska jednog fudbalare, makar to bio i Kilijan Embape.

Košarkaški je stasao u Real Madridu. Još kao tinejdžer debitovao je za prvi tim, a onda je kao vanserijski talenat sa 19 godina otišao u Dalas Maverikse.

Svo vreme, nako odlaska u NBA ligi, Dončić održava kontakte sa ljudima iz Reala, a o kakvoj vezi je reč najbolje se videlo prilikom gostovanja Dalasa Realu u oktobru prošle godine.

Reprezentativac Slovenije nije od onih sportista koji nisu zainteresovani za ostale sportove, naprotiv.

Dončić prevashodno prati dešavanja u fudbalu, pa je upućen i u završetak transfer sage Kilijana Embapea u Real Madrid.

Navodno, reprezentativac Francuske i definitivno je presekao, odlučivši da će narednog leta pojačati Real Madrid, u koji će stići kao slobodan fudbaler, s obzirom na to da mu za par meseci ističe ugovor sa Pari Sen Žarmenom.

Tokom Ol-star vikenda, novinari su upitali Dončića šta misli o dolasku Embapea u Real.

Uprkos očekivanjima javnosti, sjajni košarkaš nije delovao kao neko ko je previše impresioniran tim potezom Madriđana.

– Sa Embapeom ili bez njega, Real Madrid će i dalje da osvaja Lige šampiona.

Iako je vremenska razlika nešto što zahteva popriličan napor i dobru organizaciju vremena kako bi se ispratila sportska dešavanja u Evropi iz perspektive nekoga ko živi u Americi, Dončić redovno prati nastupe košarkaša Reala, ali i Crvene zvezde, pre svega u Evroligi.

I mada je imao puno obaveza tokom Ol-star vikenda, jedan od najboljih košarkaša današnjice odgledao je finale Kupa kralja u kojem su Madriđani bili bolji od Barselone.

– Gledao sam utakmicu, bila je jako dobra. Na kraju je Real dobio, kao i mnogo puta dosad. Srećan sam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari