I Nišlije demantuju da je bilo nameštanja: Utakmica u Kruševcu jedna od najneizvesnijih u sezoni, šokirani smo 1Foto: STARSPORT

U Fudbalskom savezu Srbije leto je mnogo vrelije nego što su se nadali. I dok čekaju konačnu odluku iz Lozane u vezi sa sudbinom Kolubare, moraće da se pozabave još nekim klubovima iz Superlige.

UEFA je nedavno obavestila FSS da sumnja u to da je utakmica između Napretka i niškog Radničkog, odigrana u maju, nameštena i da zbog toga zahteva od krovne organizacije da proveri sve prikupljene dokaze.

Odmah po saznanju, oglasili su se Kruševljani. Iako su kod kuće izgubili od Nišlija (1:2) koji su se u tom trenutku borili za opstanak, tvrde da nema razloga da im obrazi crvene.

Danas su se oglasili i rukovodeći ljudi iz Radničkog, nedvosmisleno ubeđeni u ispravnost postupaka svojih fudbalera.

– Fudbalski klub Radnički Niš sa gnušanjem odbija da bude uvučen u još jednu kvaziaferu, kakve se našem klubu serviraju tokom čitave protekle sezone. Šokirani smo navodima da je jedna od najneizvesnijih utakmica koje smo u prvenstvu odigrali i u kojoj smo na terenu izgarali da spasimo sezonu i čitav klub, na bilo koji način dovedena u pitanje – tvrde Nišlije.

Iz Radničkog podsećaju javnost da su opstanak u Superligi obezbedili tek u foto-finišu baraža, pobedom nad Inđijom u Nišu.

– Naš klub je prvi, nebrojeno puta, ukazivao na greške i „propuste“, kada god su se oni dešavali na superligaškim terenima, upravo da bi se takve scene iskorenile iz srpskog fudbala. Sada dolazimo u apsurdnu situaciju, da se, u sezoni kada se protiv našeg kluba dosuđuje 15 jedanaesteraca i čak 12 crvenih kartona, prst uperuje u nas?! Ako neko nije bio miljenik delilaca pravde i same pravde ove sezone, onda je to FK Radnički iz Niša. Uostalom, za goli opstanak smo se grčevito borili do samog kraja poslednje baraž utakmice. Sami, protiv svih.

Meč

u Kruševcu je imao takav tok da su se fudbaleri Napretka ispromašivali u drugom poluvremenu.

 

– Svako ko je prisustvovao ili gledao pomenuti meč Napredak – Radnički, koji se u Kruševcu odigrao 9. maja, mogao je da vidi sa koliko se energije i borbe naš tim trudio da donese pobedu. Prečka domaćina, stopostotne šanse i napadi koje su naš golman i čitav tim odbijali u samom finišu meča, ukazuju da ne može da bude ni govora o bilo kakvoj nesportskoj radnji na tom meču.

Nišlije sumnjaju da je tajming puštanja ovakve informacije nameran u smislu da se Radnički naruži, odnosno principi za koje se zalaže.

– Ne možemo, a da se glasno ne zapitamo, i kako je moguće da je baš sada ovakva insinuacija dospela u javnost? Dva meseca nakon pomenutog meča, mesec dana nakon završetka nacionalnog prvenstva. Ovo je, ovako predstavljeno, uvreda za čitav srpski fudbal. Najgore od svega bilo bi ako se ispostavi da ovo sami sebi radimo, da mi iz Srbije unižavamo domaći fudbal i urušavamo mu reputaciju u svetu. Radnički je i ranije ukazivao na to, a sada i ponavlja, mi smo za poštovanje svih zakona i propisa, koji treba da važe jednako za sve. U ovom trenutku, plasiranje ovakvih insinuacija govori da je cilj svega ovoga naš klub i naši principi, a ne neka borba za regularnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari