I Paraolimpijci bez ruske zastave 1Foto: EPA- EFE /SERGEI ILNITSKY

Međunarodni paralimpijski komitet (MPK) je zabranio učešće reprezentacije Rusije na igrarama u Južnoj Koreji, ali je dozvolio nekim ruskim paralimipijskim sportistima da se pojave u Pjeongčangu kao nezavisni takmičari, javio je AP.

MPK je odlučio da na paralimpijske igre pozove 35 ruskih sportista koji će se takmičiti u pet disciplina, saopšteno je posle sednice komiteta. Odluka da se oni ne takmiče pod ruskom zastavom je doneta jer više ruskih sportista nije prošlo doping kontrolu na međunarodnim takmičenjima.

Komitet je doneo odluku da zabrani Rusiji učešće na zimskim paralimpijskim igrama pošto je Međunarodni olimpijski komitit (MOK) doneo istu odluku krajem prošle nedelje. MOK je odlučio da dozvoli da 169 ruskih sportista učestvuju u igrama u Južnoj Koreji kao nezavisni takmičari, a ne kao reprezentativci Rusije.

AP podseća da je ovo drugi put da ruski paralimpijski sportisti idu na olimpijske igre kao nezavisni takmičari. MPK nije dozvolio da oni idu na igre u Rio de Žaneiru pod ruskom zastavom 2016. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari