Iako veliki favorit, Partizanu u sećanju prošlosezonski poraz od Mege 1foto:ABA liga

Vezali su košarkaši Partizana tri pobede u oba takmičenja (ABA i Evroliga), četiri na poslednjih pet utakmica i u slavljeničkom stilu žele da nastave i u nedelju, na meču sa Megom, u 5. kolu regionalnog takmičenja (21.00).

„LJubičasti“ su dužnici Partizana, prevashodno zbog prošlosezonskog iznenađujućeg trijumfa nad crno-belima.

Doduše, Mega je u međuvremenu osetno promenila tim, zabeležila je sva četiri poraza na startu regionalng takmičenja i kao autsajder će dočekati sutrašnji susret sa velikim favoritom.

„Sećamo se svi te utakmice koja je došla odmah nakon važne utakmice u Evrokupu. Naravno da moramo da se pripremimo najozbiljnije. Uradili smo skauting svega onoga što je Mega do sada igrala i bez obzira što nemaju do sada ni jednu pobedu, to je tim sastavljen od mladih igrača koji imaju veliku volju, želju i ambiciju. Oni će sigurno ući u meč na taj način, tako da mi moramo da uradimo sve kako bismo se pripremili da dobro uđemu u utakmicu na našem terenu i da pobedimo“, istakao je trener Željko Obradović.

Šansu da se nametnu stručnom štabu trebalo bi da dobiju domaći igrači, prevashodno oni sa malom minutažom i epizodnim ulogama u Evroligi. Među njima je i Uroš Trifunović.

„Isto kao i prošle godine kada smo igrali protiv Hamburga važnu utakmicu u Evrokupu a potom izgubili u ABA ligi. To ne smemo da dopustimo ove godine. Mega nema ni jednu pobedu do sada ali oni su mlada ekipa koja dobro igra, vođena dobrim trenerom Baraćom. Imaćemo još dva skautinga do utakmice, cilj nam je da budemo što agresivniji u odbrani kao protiv Žalgirisa, da delimo loptu u napadu i da odbranimo domaći teren“, naznačio je 22-godišnji košarkaš Partizana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari