Idemo po tri boda 1Foto: STARSPORT

Partizanova fudbalska ekspedicija danas odlazi u Švajcarsku, a jedan od njenih najvažnijih članova, trener Miroslav Đukić, ne krije svoja velika očekivanja od meča sa Jang Bojsima, u premijernoj rundi B grupe Lige Evrope.

– Reč je o ozbiljnoj i agresivnoj ekipi, koja želi da ima posed lopte, želi da igra.. Ima fizički veoma spremne, jake i tehnički potkovane igrače. Ali, uvek volim da kažem – mi smo Partizan, koji hoće da dominira i nametne svoj stil igre, bez obzira ko nam je rival. Ne idemo tamo da kalkulišemo i da se branimo, već idemo da napravimo dobar rezultat. Ako se završi nerešeno, u redu je, ali mi idemo da probamo da pobedimo. Pokušaćemo da im oduzmemo loptu, što je, ako uspeš, velika stvar protiv napadački nastrojenih timova – jasan je i decidiran ambiciozni strateg Parnog valjka, posle jedne decenije vraćen u Humsku upravo sa zadatkom da ga uvede u neko UEFA takmičenje, a onda „napadne“ dugo čekano proleće u Evropi.

Prvoplasirani tim prvenstva Švajcarske igra na terenu s veštačkom travom, s čime se šampion Srbije u svojoj zemlji susreće samo u klupskom sportskom centru i to jedino u slučaju vanrednih vremenskih okolnosti.

– Ne može nam podloga biti alibi za bilo šta. Nekada je blatnjav, klizav teren, pa kao nisi stavio dobre krampone… Morate da se adaptirate na to što pre i da ne tražimo izgovor u podlozi – ne želi da drami svojevremeno jedan od najboljih defanzivaca u španskom klupskom fudbalu, koji u Bern ne vodi zadnjeg veznog Nebojšu Kosovića (mora na operaciju kolena) i ofanzivnog igrača sredine terena – papreno plaćenog Sejdubu Sumu (povreda).

Na drugoj strani, Luizu Evertonu se brišu žuti kartoni iz kvalifikacija, pa će gotovo izvesno biti na jednoj od dve pozicije kvaritelja rivalske igre, ako na snazi ostane formacija 4-2-3-1, dok za drugu konkurišu Marko Jevtović i Milan Radin, tek odnedavno s jačom minutažom u prvih 11.

– Presudiće detalji. Bitno je da zadržimo defanzivnu čvrstinu, koja je učinila da već pet utakmica nismo primili gol. Rivala ćemo tek da skeniramo, ali je mnogo bitnije kako ćemo mi igrati – poručio je Radin uoči selidbe u Bern.

Dve hiljade mesta za Grobare

Partizan će imati solidnu podršku na stadionu u Bernu, kapaciteta 32.000 mesta. Što od naših ljudi na privremenom radu u Švajcarskoj što od onih koji do karata budu došli u Beogradu, preko kluba, i to po cenama od 22 do 79 evra. Našem klubu je dato 2.000 ulaznica. I šansa da na delu pokaže da je zabrana prisustva domaćih navijača na dve utakmice u Humskoj (zbog prestupa protiv Budućnosti i Olimpijakosa) imala efekta. Svaki sledeći eksces značio bi još strože sankcije Evropske fudbalske federacije, koja je glatko odbila žalbu Partizana, koji će posle Videotona u plej-ofu kvalifikacija biti bez podrške i u meču sa Dinamom iz Kijeva 29. septembra.

Zvezdini igrači prodavali karte

Navijači Crvene zvezde imali su juče priliku da u prodavnici klupskih rekvizita kupe komplete karata za domaće mečeve Lige Evrope, sa Arsenalom, BATE Borisovom i Kelnom, i to iz ruku prvotimaca Filipa Stojkovića, Aleksandra Pešića i Branka Jovičića.

– Koliko su oni srećni zbog našeg prisustva toliko nama znači da ih upoznamo i uvidimo koliko im radosti donosi svaka naša pobeda. Zbog toga ćemo imati isti cilj u Evropi, a nadam se i da ćemo zajedničkim snagama ostvariti ono što želimo, a to je plasman u narednu fazu – izjavio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari