Igra bila lošija od rezultata 1Odbojkaši Srbije Foto: OSS

Odbojkaška reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu porazom od Poljske (3:0) u meču za treće mesto. Selekcija koja je na ovaj turnir došla kao šampion Starog kontinenta je porazom u polufinalu od Italije (3:1) u subotu izgubila titulu, a dan kasnije u duelu sa domaćinom kompletirala loš utisak o nastupu na ovom takmičenju.

Za razliku od prvog duela ove dve reprezentacije koju su odigrale u grupnoj fazi, u susretu za treće mesto Srbija ni jednog trenutka nije rezultatski, a ni igrom došla u poziciju da meč učini neizvesnim.

Libero Neven Majstorović je uzroke za ovakvu partiju svog tima pronašao u činjenici da je Poljska imala više vremena za odmor nakon polufinalnih duela.

– Zaslužena pobeda Poljaka, imali su više vremena za oporavak posle polufinala. I njih je kao i nas uzdrmao poraz u polufinalu, nas izgleda nešto više nego njih. Pokušali smo, dali smo sve od sebe da pobedimo i da obradujemo navijače u Srbiji. Međutim, nažalost, nismo uspeli. Imali smo svoje šanse u prvom i u trećem setu, nedostajalo nam je koncentracije i neke energije, koju smo imali na prethodnom prvenstvu. Sreća nas nije pogledala i Poljaci su zasluženo osvojili bronzu.

U veoma jakoj konkurenciji odbojkaši su treći put za redom stigli do polufinala na Evropskim šampionatima i osvajanje četvrtog mesta nije neuspeh.

Ono što jeste zabrinjavajuće je činjenica da se u pojedinim mečevima sticao utisak da su protivnici, koji su po imenima igrača za klasu ispod Srbije, uspevali da budu ravnopravan rival zahvaljujući tome što su igrali sa više energije.

U meču osmine finala protiv Turske, a naročito u polufinalu sa Italijom činilo se da protivnik ima više motiva i želje za pobedom.

– U ovom trenutku za nas nije radost četvrto mesto, ali, opet, biti četvrti u Evropi u današnjoj konkurenciji kada je deset reprezentacija među kandidatima za medalju svakako nije razočarenje. Koliko god mi mislili da je ovo loš rezultat, ipak je neka vrsta uspeha – izjavio je libero reprezentacije.

Novi šampioni Evrope Italijani su najmlađa selekcija koja je nastupila na ovom prvenstvu, dok je Srbija, sa prosekom godina od 29,1 bila među najiskusnijima.

– Iako smo po nekim statistikama najstarija ekipa na turniru, većina naših odbojkaša je u najboljim igračkim godinama. Pokazali smo i šestim mestom u Ligi nacija da pripadamo samom svetskom vrhu. Nekada na tim turnirma imaš dovoljno sreće da dođeš do neke medalje, nekad ne. U suštini renome koji naša federacija ima u svetu, opravdan je ovim četvrtim mestom. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti u tom ritmu, sa možda još nekom medaljom – rekao je Majstorović.

Kovač: U ovom trenutku to je to

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je posle meča za treće mesto sa Poljskom da je razočaran rezultatom njegovog tima.

– Da nam je pao teško poraz od Italije u polufinalu – jeste, ali sa druge strane i Poljaci su izgubili nešto što su bili sigurni da će dobiti. Rezultat nije dobar, razočaran sam rezultatom, igrači su se zalagali koliko su mogli u ovom trenutku i to je to – izjavio je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari