Igra pod obručima bez barijera – zapažen nastup košarkaša u kolicima na evropskom prvenstvu 1Foto: Promo /Mozzart

Srbija je zemlja košarke – muške, ženske i 3×3, a medalje u budućnosti žele da donesu i košarkaši u kolicima. Reprezentacija Srbije nedavno je u Pireju osvojila sedmo mesto u B diviziji Evropskog prvenstva, a pobeda nad domaćinom Grčkom u borbi za opstanak u tom rangu mogla bi da bude prekretnica za ove vredne momke, pune elana.

Neizvesni mečevi u Atini bili su veliko iskustvo za naš nacionalni tim, a naš najbolji igrač Elvis Fakić uvršten je u idealnu petorku šampionata. Uspeh su ostvarili i Vezmar, Ćirković, Stanković, Grujić, Likić, Jeremić, Destani, Mitrović, Jovanović, Banjac i Vukašinović, a predsednik Saveza košarkaša u kolicima Vladimir Kuzmanović kaže da je cilj na ovom prvenstvu ispunjen.

Igra pod obručima bez barijera – zapažen nastup košarkaša u kolicima na evropskom prvenstvu 2
Foto: Promo /Mozzart

“Uspeli smo da obezbedimo opstanak u ovom rangu, odnosno da se plasiramo među 17 najboljih timova na kontinentu. Momci su na pravi način reprezentovali našu zemlju, a prvi put smo osim srpskog grba na dresu imali i logo sponzora. Kompanija Mozzart nam je obezbedila finansijska sredstva i pomogla da odemo na Evropsko prvenstvo, na čemu smo veoma zahvalni”, istakao je Kuzmanović, naš bivši proslavljeni košarkaš.

Reprezentaciju je na put ispratio bivši reprezentativac Igor Rakočević, a košarkaši u kolicima hrabro su se borili protiv favorizovanih rivala.

Igra pod obručima bez barijera – zapažen nastup košarkaša u kolicima na evropskom prvenstvu 3
Foto: Promo /Mozzart

“Cilj nam je bio da obezbedimo opstanak u B diviziji, što smo i ostvarili. Do narednog šampionata, potrudićemo se da podignemo nivo košarke u kolicima u Srbiji i da omasovimo ovaj sport”, zaključio je Kuzmanović.

Kompanija Mozzart je ovom saradnjom nastavila da pomaže sportistima sa invaliditetom. Prethodno je pružila podršku i Savezu sedeće odbojke Srbije, i donirala opremu stonoteniserima Šapca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari