Igrači vade “kestenje” 1Foto: Aleksandar Koković/ FoNet

U moru loših vesti iz Partizana poslednjih dana, pobeda u Kruševcu ove nedelje bila bi tračak svetla na kraju tunela u Humskoj 1.

Tri boda protiv Napretka ne mogu da izvade fleke od eliminacije iz evropskih kvalifikacija u sezoni kupanja, okončaju hladni rat između dva bloka u surovoj borbi za vlast, isteraju policiju iz kluba i speru ljagu zbog sumnji u falsifikovanje članskih karti u susret septembarskim izborima novog predsednika i uprave crno-belih, ali bi golo(vi) i trijumf u drugom kolu domaće Superlige makar na trenutak ohrabrili navijače da njihov klub ima tim i igru za povratak šampionske titule.

Tri ovosezonska remija bez datog gola, sa poljskim Zaglebjem i novajlijom u Superligi – Bačkom ne daju dovoljno razloga za optimizam, ali s Partizanovog dela Topčiderskog brda poručuju da su pravi najjači kada ih svi otpisuju.

– Nismo dali gol 300 minuta, ali isto tako smo primili samo jedan na osam poslednjih koliko sam ja branio Partizan. Kako god nekom to izgledalo, ipak i to su stvari koje ohrabruju i daju dodatno samopouzdanje svima nama, ne samo meni. U sledećim utakmicama nam je cilj da zadržimo koncentraciju i kontinuitet u odbrani i da popravimo završnicu. Znam da možemo, jer imamo veliki potencijal u napadu. Verujem u naše ofanzivce i u to da ih neće moći zaustaviti kada prorade. Nadam se već u Kruševcu – širi pozitivnu energiju u negativnom momentu za “parni valjak”, njegov prvi golman Bojan Šaranov.

U Partizanu se uvek igra pod rezultatskim pritiskom i pod medijskom lupom, pogotovo kada kola krenu nizbrdo kao što su umalo smenjenom treneru Ivanu Tomiću i njegovim izabranicima, pa i tzv. male ekipe bez kompleksa udaraju na favorita, a crno-beli veruju da će sve amortizovati razlikom u kvalitetu. Kao što su uradili na šest od osam dosadašnjih duela sa “čarapanima”, jer su od istog protivnika izgubili samo u proleće 2014, a bodove podelili 2001. godine.

– Ne živi se od prošlosti, ali i taj podatak nešto govori. Učinićemo sve da u nedelju nastavimo tu lepu tradiciju protiv Napretka – kaže Darko Brašanac.

Kapiten u odsustvu Saše Ilića ne želi da se bavi očajnim stanjem terena u gostima.

– Kada već ne možemo ništa da promenimo na tom planu, onda daj da našu pas igru prilagodimo konkretnim uslovima i nađemo načina da ih okrenemo u svoju korist – praktično rezonuje iskusni vezista Partizana.

 

Račun u blokadi

U Partizanu ne važi ona narodna izreka “nevoljo, dobrodošla ako si sama”, jer je na kraju burne sedmice najtrofejnijem klubu samostalne Srbije blokiran račun. Ni prvi ni zadnji put, ali u jako nezgodnom trenutku.

 

Parovi 2. kola Superlige

petak

Crvena zvezda – Metalac 20.00

subota

Rad – Voždovac 17.00

Javor – Novi Pazar 19.00

Borac – Mladost (L) 20.00

Spartak – Radnički (N) 20.00

nedelja

Napredak – Partizan 19.00

Čukarički – Radnik 20.00

Vojvodina – Bačka 20.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari