Igračima oči velike kao bazen 1Foto: STARSPORT

Stigao je pre par dana iz Lombardije, žarišne oblasti u Italiji, u kojoj je broj obolelih i preminulih od korona virusa još uvek ubedljivo najveći u Italiji i ostao zatečen, pomalo i uplašen ambijentom koji je zatekao u Beogradu.

Partizan je započeo sa pripremama u zatvorenom; u ciklusu od pet treninga u manjoj sali Beogradske arene, košarkaši bi trebalo da imaju vezane dane u kojima bi trenirali dva puta dnevno, zatim jedan trening na dan, pa dan pauze.

Zadovoljan stanjem u kojem se nalaze njegovi izabranici, sa akcentom da se niko tokom dvomesečne pauze nije ugojio, Andrea Trinkijeri vrlo je razložno i objektivno govorio o potencijalnom nastavku takmičarske godine.

Momenat u kojem se nalaze košarkaši Partizana zapravo je proces koji će trajati određeni vremenski period u kojem će, pak, biti najvažnije da se igrači ne povrede.

Rizik će biti ogroman jer je tokom višemesečne pauze telo profesionalnog sportiste pretrpelo velike promene i sigurno bi reagovalo na nagli ulaz u takmičarski ritam u kojem pauze praktično ne bi ni bilo.

– Igračima su oči bile velike kao bazen kada su prvi put ušli u salu posle tolike pauze. Moramo da shvatimo da su Evroliga, Evrokup, pa i ABA liga međunarodna takmičenja. U svakoj zemlji je situacija sa korona virusom drugačija, što znači da uopšte neće biti jednostavno da se svi klubovi okupe i takmičenja krenu. Mi radimo, spremamo se i čekamo da nam neko kaže kako, šta, zašto i gde – istakao je Trinkijeri, koji je kao parametar potpune neizvesnosti naveo situaciju u Americi, čiji državljani čine više od 30 odsto igrača u Evroligi.

– Svi su ‘zaključani’, treniraju kod kuće. Mene ne zanima da igram sutra, ali želim da znam kad, da počnem sa pripremama. Možda vredi da se pripremamo za sledeću sezonu. Ovo neće proći lako – realan je trener Partizana.

Italijanski stručnjak period proveden kod kuće iskoristio je da se više posveti deci, ali je ujedno uspeo da pogleda utakmice iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Trinkijeri je gledao i neke zanimljive serije, kao i „Zlatne momke“. Kada je trebalo da se vrati za Beograd, deca su bila protiv toga da napusti porodično okruženje.

– Provodio sam vreme u kući, sa decom, nije mi bilo teško jer sam želeo da budem oprezan. Situacija ide na bolje – poručio je Trinkijeri, koji je po dolasku u prestonicu Srbije ostao zatečen opuštenošću građana, među kojima se većina ponaša kao da virusa više nema.

– Iskreno, ne bih nikome da držim lekcije, ali preplašio sam se, jer se ovde ljudi ponašaju kao da ništa nije bilo. A bilo je, tako da moramo svi da budemo oprezniji – naglasio je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari