Iliev: Potrebna doza šoka 1Foto:STARSPORT

Od glasno podržanog ostanka Ivana Tomića, posle izgubljenog dvomeča za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i startnog remija u domaćem prvenstvu, do poraza u drugom kolu domaće Superlige i ostavke trenera proteklo je svega sedam dana, pa je zanimljivo čuti šta o poslednjoj, nikako ne i zadnjoj, turbulenciji u Partizanu misli sportski direktor crno-belih Ivan Iliev, koji je na prošlonedeljne glasine o smeni Tomića odreagovao sa „bilo bi neozbiljno sada menjati“.

 – Nažalost, brzo smo udarili u zid. Sad je trenutak da se promešaju karte i krene u drugom pravcu – promenio je „ploču“ mladi funkcioner, koji je „izuzetno tužan“ zbog odlaska svog nekadašnjeg saigrača.

– Ja bih mu zahvalio na divnoj saradnji i poželeo sve najbolje u daljoj karijeri. Izašli smo u susret njegovoj želji, prihvatili apel da više ne bude trener Partizana, kao i apel naših vernih navijača, kojima bih se izvinio za rezultate nedostojne kluba, a zahvalio za pokazanu veliku ljubav.

Ilievu nije jasno šta je krenulo po zlu timu, za koji je tvrdio da je jedan od najkvalitetnijih u poslednjih nekoliko godina, ni šta se desilo s igrom iz prvog meča sa Zaglebjem, koju je veličao kao, u Srbiji, neviđen fudbal.

– I kad sve izgleda lepo sigurno postoji razlog zbog čega je trenutno loše. Dajemo sve od sebe da shvatimo taj razlog i uveren da ćemo ga brzo otkloniti. Najlakše je odustati, ali mi to nećemo. Moramo da nastavimo da se borimo i verujemo.

Nepisano fudbalsko pravilo kaže da promene trenera uvek donesu neki boljitak, makar on bio i trenutni.

– Jedna doza šoka nam je svima potrebna. Promene uvek donesu nešto novo. A ja se nadam da će promena biti dobra ne samo na početku, nego dugoročno.

Još da bude izabran čovek kojem će biti uvaljen vruć kesten, između Marka Nikolića i Vuka Rašovića, oteranih iz Partizana, i Radovana Ćurčića, koji je pre imenovanja za selektora Srbije stalno bio među kandidatima za trenersko mesto na klupi Partizana, pošto je (takođe slobodni) Vladimir Vermezović poručio da mu ne pada na da se vraća na staro.

– Imamo problem vremena, ali ne želimo da se zalećemo. Radimo na tome da pogodimo sa novim trenerom, da nam se poklope ideje… Sigurno ćemo u narednih dan-dva imati novosti za javnost – najavio je Iliev.

 

Vazura: Navijači tražili ostavku

Da se navijači i te kako mešaju u rad najvećih klubova u Srbiji znaju i vrapci na grani, ali novost je kada to javno prizna neko od funkcionera.

– Tomić je podneo ostavku koju je klub usvojio. Navijači su tražili da ode, sve je urađeno u dogovoru sve tri strane – pomerio je granice iskrenosti generalni direktor crno-belih Miloš Vazura, koji je i pre eliminacije od Zaglebja sve šokirao izjavom da Partizanu nije potrebna Liga Evrope.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari