Ima 193 cm, dobro čita igru, jača strana mu je ofanziva kod prekida...: Partizan predstavio prvog Kolumbijca u klupskoj istoriji 1foto: Starsport

Sportski direktor crno-belih, Ivica Kralj; nahvalio (za sada) jedino zimsko pojačanje fudbalskog viceprvaka Srbije.

Bivši golman Partizana veruje da je klub iz Humske napravioo dobar posao ugovaranjem pozajmice Andresa Kolorada, kome je ovo prvi angažman u evropskom fudbalu.

„Kao što znate u prethodnom periodu obnovili smo ugovore sa par bitnih igrača, potpisali smo neke profesionalne ugovore sa klincima iz omladinske škole. Red je došao da predstavimo Andresa Kolorada, on je pre godinu dana debitovao za nacionalni tim. Očekujemo da će biti veliko pojačanje.

Ne sumnjam da će biti veliko pojačanje, potrebno je samo da budete strpljivi, kako vi novinari, tako i navijači. Pratili smo veliki broj igrača prethodnih šest meseci, imali smo sve potrebne informacije oko Kolorada. Njega krasi dobra ofanzivna igra prilikom prekida, čitanje igre, agresivnost. To je ono što nam je nedostajalo, ubeđen sam da će biti dobro pojačanje“, ispričao je Kralj za momka od 193 centimentra.

Novi defanzivni vezista Partizana mogao je i u argentinski Belgrano, međutim izabrao je da se u prolećnom delu sezone stavi na raspolaganje treneru Gordanu Petriću.

„Motiv je bio veliki klub kao što je Partizan, izuzetno mi je drago što sam prvi Kolumbijac u istoriji novog kluba. To je još jedan razlog da budem na nivou i pomognem klubu. Partizan je velika ekipa, dao mi je šansu da igram u Evropi.

Ponuda iz Argentine je bila jednaka, ali ponuda iz Evrope je nešto što ne može da se odbije. Još jednom bih zahvalio na šansi, nadam se da ću više godina igrati ovde“, rekao je Kolorado na današnjoj promociji u Humskoj, odakle je poručio i da je povreda mišića prošlost.

„Dobro se osećam, oporavio sam se. Očekujem da se sledeće sedmice prilagodim ekipi, a one tamo da zaigram. Čeka me i drugačiji jezik, ali mi je to motiv više da uspem i doprinesem ekipi“, tvrdi bivši član Kortule, Sao Paula i Deportivo Kalija, inače upoznat sa prilikama u srpskom fudbalu.

Partizan prvu utakmicu drugog dela Superlige Srbije igra 5. februara, protiv Napretka u Kruševcu. A dočekuje je kao drugi na tabeli, sa čak 10 bodova manje od branioca titule Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari