Imperativ sačuvati bodove 1Foto: FoNet/ AP

Masters u Rimu prošle godine bio je najuspešnije takmičenje iz serije 1.000 za Novaka Đokovića, koji je u prestonici Italije stigao do finala gde ga je pobedio Aleksandar Zverev, pa će ove nedelje braniti 600 bodova.

Ako srpski as ne uspe da pokaže konstantniju igru u odnosu na prethodne turnire i opet se suoči sa ranom eliminacijom, može još više nazadovati na ATP listi, što će ga posledično skupo koštati na narednim takmičenjima.

Naime, prvi protivnik nekada najboljeg igrača sveta je Aleksandar Dolgopolov, 57. teniser sveta, koji u dosadašnjih pet susreta nikada nije bio bolji od Đokovića, međutim ako Ukrajinac napravi danas iznenađenje, Srbin može pasti na 35. mesto i tako se naći izvan najboljih trideset pred Rolan Garos. Na drugoj strani, ako uspešno preskoči prvu prepreku, u drugom kolu očekuje ga kvalifikant dok u trećem može ukrstiti reket sa DŽonom Iznerom ili Albertom Ramosom Vinjolasom. Potencijalni četvrtfinalni protivnici Novaka Đokovića su Grigor Dimitrov, DŽek Sok, Kei Nišikori i David Ferer, a polufinalni Rafael Nadal i Dominik Tim.

Ovogodišnji masters u Rimu najavljuje se inače kao moguća repriza upravo završenog turnira u Madridu, gde je Tim uspeo da prekine nestvaran pobednički niz Rafaela Nadala na šljaci savladavši ga u polufinalu. Da li Austrijanac može da ponovi podvig nedelju dana kasnije jedno je od glavnih pitanja u iščekivanju italijanskog mastersa. Nadal je sa sedam trofeja najuspešniji teniser u Rimu a odmah iza njega je Novak Đoković koji je bio pobednik 2008, 2011, 2014. i 2015. godine.

Pored Đokovića šansu da predstavlja Srbiju u Italiji imao je i Dušan Lajović, koji je juče po podne igrao protiv Grka Stefanosa Cicipasa za glavni žreb. Prethodno je Viktor Troicki predao meč finalne runde kvalifikacija Amerikancu Denisu Tijafou zbog povrede leđa dok je Aleksandra Krunić izgubila od Slovenke Polone Hercog (6:7 (4:7), 4:6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari