Indeks: Svi da navijamo za pretučene srpske vaterpoliste 1Foto: Printscreen

Hrvatski portal “Indeks“ pozvao je sve da dođu večeras i podrže “pretučene srpske vaterpolo klince“. “Indeks“ poziva na “pokazivanje bolje Hrvatske“.U četvrtak su u Zagrebu napadnuti juniori vaterpolo kluba Partizan, koji učestvuju na tradicionalnom turniru “Mali medo“.

Jedno dete koje je pretučeno ima teške telesne povrede, nekoliko njih je povređeno lakše, ali su ostali u šoku.

“Indeks“ napadače na sprske vaterpolite naziva “idiotima“ i poziva da se kazne najoštrije.

“Koliko možeš biti bedan da na takav način udariš na klince samo zato što su igrači kluba koji dolazi iz druge države“, piše “Indeks“.

Uprskos napadu, mladi vaterpolisti ostali su u Zagrebu i nastavili su turnir, a u 20 sati na otvorenom bazenu na Šalati igraju u finalu.

Premda su se u medijima, kako u hrvatskim, tako i u srpskim, mogle pronać različite informacije da se vaterpolisti Partizana vraćaju u Beograd, to je demantovao predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, koji je za “Indeks” potvrdio da mladi Beograđani normalno nastavljaju turnir.

“Najpre, izrazio bih žaljenje zbog napada koji se dogodio. Ne znam šta bih rekao, osim da u ime hrvatskog vaterpola osuđujemo to što se dogodilo i smatramo da takvom ponašanju nije mesto u sportu. Dogodilo se šta se dogodilo, užasno mi je žao zbog toga, ali turnir će se nastaviti, a igrači Partizana odigraće ga do kraja“, za Indeks je rekao Bukić.

“Pokažimo da preziremo nasilje i primitivizam, pokažimo da smo iznad kukavičluka i huliganizma.

Hajdemo, ko god može, dođimo na Šalatu i navijajmo za hrabre vaterpoliste”, piše ovaj hrvatski portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari