Infantino ostaje na funkciji uprkos tome što je pod istragom u Švajcarskoj 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino može da ostane na funkciji dok je u Švajcarskoj pod istragom, saopštio je danas Etički komitet svetske kuće fudbala.

Preliminarne istrage o Infantinovom ponašanju, u vezi sa tajnim sastancima sa švajcarskim generalnim tužiocem Mihaelom Lauberom i privatnim letom za poslove u Fifi sa Kariba do Ženeve, su završene.

U saopštenju je navedeno da je odluka doneta zbog „očiglednog nedostatka slučaja na prvi pogled u vezi sa bilo kojim navodnim kršenjem etičkog kodeksa Fife“. Takođe, ističe se i da nije potrebna čak ni privremena suspenzija sa dužnosti.

Švajcarsko specijalno tužilaštvo pokrenulo je slučaj protiv Infantina pre tri nedelje. Slučaj je povezan sa sastancima i dogovorima koje je Infantino imao Lauberom 2016. i 2017. godine i moguću zloupotrebu javnih funkcija. Lauber je istraživao navode o korupciji u Fifi i pokušao je da sakrije da se sastao sa Infantinom.

Lauber je ponudio ostavku, a funkciju će napustiti 31. avgusta.

Infantino je negirao nepravilnosti, a istragu je nazvao apsurdnom.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Infantino ostaje na funkciji uprkos tome što je pod istragom u Švajcarskoj”

  1. Pa sve to mu je preporuka. To su vrline u biografiji. Samo takve i biraju. A „istraga u Svajvarskoj“, to dobro zvuci…. Kao Tomina diploma, kao doktorat Malog, kao metro u BG, kao najveci privredni rast Srbije

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.