"Interna" stvar ABA ligaša 1Foto: Starsport

Regularni ili preliminarni deo Superlige Srbije u košarci završen je potpuno očekivano. “Četvorka” iz ABA lige bez ikakvih problema zauzela je pozicije koje vode u polufinale plej-ofa i međusobnim duelima odlučiće ko će biti novi prvak Srbije.

Zvezda i Partizan opravdali su svoj renome i rutinskim pobedama u svih deset utakmica lagano brusili formu za ovo što sada predstoji. Igrali su u bitno izmenjenim rosterima u odnosu na ABA ligu, falili su na obe strane neki nosioci igre, ali to je bila i prilika da veću minutažu i bitniju ulogu dobiju igrači sa mnajom minutažom u prethodnom delu sezone. Sudeći po izjavama obojice trenera, utakmice u Ligi su iskorišćene i za odmor nekim igračima, i za razigravanje onih koji su se manje znojili. Videćemo kako će se igranje utakmica relativno manjeg intenziteta odraziti na takmičarsku formu “večitih” rivala, koje mnogi vide i kao sigurne rivale u finalu.

Mega Bemaks i FMP će pokušati sve da to ne bude tako, Četa Dejana Milojevića na početku je bila nekompletna i nekonkretna, ali su kako je sezona odmicala bili sve raspucaniji i ospasniji. Čini se da su baš pred ovaj plej-of ušli u najbolju formu i biće sigurno najozbiljniji rival Crvenoj zvezdi od početka Supelige. NJihova prednost biće potpuna rasterećenost, za razliku od crveno-belih koji bi da osvoje petu uzastopnu titulu, ukupno 20. u istoriji i “prišiju” drugu zvezdicu iznad grba.

Ni FMP se neće predati crno-belima, pokušaće opet da ih dobro namuče, a možda i još jednom onemoguće da se dokupaju finala. Ekipa Vlade Jovanovića bila je i u ABA ligi tvrd orah za Partizan, dobila je meč na svom parketu, a kao i Mega u ovom polufinalu nemaju mnogo šta da izgube, a biće itekako motivisani. Za razliku od protivnika koji bi da posle pet godina posta vrati titulu u svoje vitrine. Polufinalne serije igraju se do dve pobede.

Od ostalih, Borac i Dinamik su pokazali da su tu negde bliže ABA ligašima, ali je to malo ponekad i jako mnogo. Ostali su odigrali manje više očekivano, raduje povratak OKK Beograda na veliku scenu, kao i pojavljivanje Novog Pazara, a Zlatibor, Tamiš, Dunav i Sloboda opravdali su ugled stabilnih prvoligaša, bez logistike dovoljne za veće ambicije.

Raspored plej-ofa

Crvena zvezda – Mega 2. jun

Mega – Crvena zvezda 4. jun

Crvena zvezda – Mega* 6. jun

Partizan – FMP 3. jun

FMP – Partizan 5. jun

Partizan – FMP* 7. jun

*Ako bude potrebno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari