Iskušenja ili stvar rutine 1Foto: STARSPORT

Izjednačeni u broju bodova i dugim serijama mečeva bez poraza, Crvena zvezda i Partizan u nedelju nastavljaju mrtvu trku za titulu i to s (makar na papiru) teškim rebusima za rešavanje, jer crveno-belima u goste stiže trećeplasirana Vojvodina, a crno-belima Napredak, s evropskim ambicijama.

S tim što branilac titule protiv sebe ima i sumnje u regularnost meča, pokrenute pretnjom visokog zvaničnika „Lala“ funkcionerima Partizana „pustićemo Zvezdu“, tokom nedavnog duela ovih timova, prekinutog zbog nacionalističkog skandiranja publike na račun gostiju iz Novog Sada.

– Dve godine smo prvi, dve godine nameštamo utakmice, dve godine smo državni projekat. Crvena zvezda ima veliku moć i u narodu od sedam miliona ljudi, pet miliona navija za Zvezdu. Plus dijaspora. To je velika moć i što se više spletki pravi naša moć je sve veća – trenera branioca titule Miodraga Božovića ne dotiču tuđe teorije o dominaciji njegovog tima, u čijim redovima nema nikoga ko ne može da igra u derbiju, ako mu struka da priliku za to.

Mada bi i u slučaju svih pobeda do kraja prvenstva (uz isti učinak večitog rivala) ostali bez prilike da se bore za Ligu šampiona, jer su komšije bile uspešnije u regularnom delu, u Partizanovoj svlačionici ne odustaju od duple krune.

– Borićemo se za trofeje dokle god postoji makar i promil šanse za njihovo osvajanje. Veliko je fizičko i emotivno pražnjenje, ali biće nam mnogo lakše ako na stadionu bude 15, 20 hiljada ljudi, kao u prethodnom kolu. Uz veliko poštovanje za Napredak, koji cele sezone igra dobro, a poslednja dva meča od Vojvodine i Zvezde je nesrećno izgubio, ne zanima nas ništa manje od pobede – poručio je trener Marko Nikolić, koji će bivšeg stratega Parnog valjka Vuka Rašovića i Kruševljane (zbog povreda) napasti bez važnog veziste Luiza Evertona, možda i bez sve bitnijeg centarfora Leandra Tavambe, ali sa svojim navijačima, pošto disciplinski organi FSS još nisu zatvorili stadion zbog verbalnog ekscesa grobara iz prošlog vikenda.

Od utakmica plej-auta u fokusu su dueli Novog Pazara i Borca, jer mogu da se pakuju za Prvu ligu ako ne dobiju Spartak, odnosno Bačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari