Ispeglati fleke iz Zadra 1Panter i Obradović foto: Srđan Stevanović /Starsport

Navijačka euforija biće za košarkaše Partizana balast koji će morati da nose tokom sezone. Jednostavno, povratak Željka Obradovića u Humsku posle 28 godina uspešnog rada u inostranstvu, mnogima je zamaglio pogled i usmerio ga isključivo ka, kako domaćim, a posebno regionalnom trofeju.

Iako najbolji evropski trener svih vremena konstantno podseća javnost da je u pitanju potpuno novi tim koji će se uigravati tokom sezone i biti suočavan sa raznim oscilacijama, kako igračkim, tako i psihološkim, za one najstrastvenije navijače svaka pobeda manja od dvocifrene razlike „nije prihvatljiva“.

Već u Zadru, na startu sezone u ABA ligi, videlo se da Obradović nije pričao napamet i da u igri crno-belih mnogo toga još uvek nije definisano niti ima obrise automatizma.

Može se samo pretpostaviti koliko je vruć bio „fen“ u svlačionici nakon utakmice i na koliko decibela je podizao glas popularni Žoc, a refleksija svega toga trebalo bi da se vidi u igri crno-belih na današnjem meču u Splitu (16.30).

Osetio se u Zadru izostanak Radionisa Kurkusa, koji je inficiran korona virusom.

Istovremeno, videlo se da su Balša Koprivica i Alen Smajlagić još uvek zeleni i za jednodimenzionalne, ali prekaljene abaligaške centra formata Uroša Lukovića i Domagoja Vukovića i da je Partizanu neophodan daleko snažniji, i tehnički obučeniji centar, sa iskustvom u seniorskoj konkurenciji.

Iako u Zadru nije isporučio čitav set napadačkih akcija i kombinacija petorki, Obradović je svesno rizikovao igrajući kada se meč lomio sa Lidejem na pet.

Podatak da je Partizan duel završio sa svega 12 timskih asistencija naspram 11 izgubljenih lopti ilustracija je brojnih ispoljenih manjkavosti u igri.

Nema sumnje da će u Splitu Partizan pokušati da napadački izgleda daleko bolje i da produktivnost visokog presinga postavljenog posle postignutih lakih poena dovede do nivoa neophodnog da bi rival ili usporavao igru u napadu iil gubio konce pri samom prenosu lopte.

– Očekuje nas duel protiv ekipe koja je pre dva dana odigrala odličnu utakmicu protiv Cibone. Takog protivnika očekujemo i danas, stoga će biti potrebno da odigramo veoma dobro tokom svih 40 minuta. Mi smo uradili analizu utakmice sa Zadrom i nastavili da radimo na unapređenju igre. To i jeste naše opredeljenje, da se prvenstveno bavimo sobom i svojom igrom, naravno, uz maksimalan respekt prema svakom protivniku – poručio je Obradović.

Split se obrukao na startu regionalne sezone u Hali „Aleksandar Đorđević“.

Protiv nekompletne Crvene zvezde, bez petorice nosilaca igre, doživeo je poraz od 36 poena razlike.

Opterećen i finansijskim problemima (oko milion evra potrebno je da bi se „zatvorio“ budžet), nekadašnji trostruki šampion Evrope ipak je kvalitetniji i sposobniji, naročito na svom terenu.

Centar Šoun Džons, njegov zemljak Tre Meklin i ekipa sigurno će biti motivisani da pruže jači otpor u odnosu na ranu predaju u Beogradu.

Raspored 2. kola

četvrtak

Split – Partizan         16.30

petak

Studentski centar – Zadar 18.00

FMP – Igokea            20.00

subota

Krka – Mornar          17.00

nedelja

Borac – Cedevita Olimpija 19.00

ponedeljak

Cibona – Mega         18.00

Crvena zvezda – Budućnost          21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari