Istorijski transfer u Lučanima: Đorđe Gordić prelazi u Mančester siti 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crvena zvezda ga je dugo pratila, međutim sedamnaestogodišnji Đorđe Gordić na kraju sezone trebalo bi da potpiše za Mančester siti. Kako piše Telegraf, Mladost Lučani prihodovaće tri miliona evra na ime transfera talentovanog fudbalera, a Gordić će svoj put graditi na nekoj drugoj adresi na kojoj će naredne godine provoditi na pozajmici.

Samo 25 utakmica u seniorskoj konkurenciji bilo je dovoljno da Siti pokuza na vrata kluba iz Lučana i ponudi tri miliona evra.

Bez obzira na to što su prethodna iskustva naših fudbalera takva da je kaljenje na pozajmici prva, a neretko i jedina opcija do nekog narednog transfera iz Sitija u klub daleko manjeg potencijala, Gordić se odlučio da sledi primere Slobodana Tedića, Filipa Stevanovića, ali i braće Ilić. Svi oni, dolazili su iz Čukaričkog, Partizana i Zvezde u Mančester siti, ali su odmah prosleđivani u klubove sa kojima „građani“ imaju saradnju poput Troe, Zvolea, Tventea, Herenvena… Jedino je mlađi od braće Ilić, Ivan uspeo da se kasnije domogne Verone, respektabilnog kluba iz Serije A i postane standardan fudbaler prve postave.

Oleksander Zinčenko, levi bek Sitija, jedini je koji se po utabanoj stazi domogao prvog tima Mančestera i postao standardni deo rotacije na levom boku, ne i prva opcija Pepa Gvardiole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari