Itudis traži novog pomoćnika u CSKA 1Dimitris Itudis Evroliga, plej of Crvena Zvezda - CSKA Moskva , Kombank Arena 18.4.2016. April 18. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Razumeo je Dimitirs Itudis želju svog dugogodišnjeg saradnika Andreasa Pistiolisa da se prvi put u trenerskoj karijeri okuša kao glavni trener; bez veće polemike čestitao mu je na imenovanju na mestu šefa struke Galatasaraja i automatski se okrenuo ka pronalaženju njegove alternacije u stručnom štabu CSKA. Itudis je trenutno najbliži angažovanju Stefanosa Dedasa, šefa struke atinskog AEK-a, uverava Eurohups.

U pitanju je 39-godišnji grčki stručnjak sa iskustvom rada u brojnim košarkaškim sredinama. Trenutno je Dedas prvi trener AEK-a, ali uprkos tome voljan je da prihvati opciju prema kojoj bi bio desna ruka Dimitirsa Itudisa.

Dedas je započeo pregovore u vezi sa raskidom saradnje sa Atinjanima.

Dedas je u junu preuzeo AEK i vodio ga do 11 pobeda i 16 poraza u svim takmičenjima. Njegova ekipa ispala je iz FIBA Lige šampiona i to u ligaškom delu sezone, dok je u domaćen prvenstvu ostvarila učinak 8-9 na sedam rundi do kraja.

Od 2019. i 2021. godine predvodio je Hapoel Holon, radio je i u Bahčešehiru od 2017. do 2019. godine, a pre toga je dve sezone predvodio Gazijantep. Bio je svojevremeno i asistent Juriju Zdovcu u reprezentaciiji Slovenije.

Pistiolis je neko ko je sa Itudisom praktično sarađivao do 2009. godine. Tri sezone su bili u stručnom štabu Željka Obradovića, a potom su se obojica preselili u turski Banvit. Itudis je bio glavni trener, a Pistiolis njegov prvi pomoćnik.

U identičnom odnosu u stručnom štabu bili su kasnije i u CSKA od 2014. pa sve do marta 2022.

Osvojili su dve Evrolige i čak šest regionalnih VTB trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari