IV: Poraz Đokovića od Danijela 1Foto: EPA-EFE/ LARRY W. SMITH

Novak Đoković izgubio je od Taro Danijela u drugom kolu Indijan Velsa sa 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 1:6), posle dva i po sata borbe.

Meč su obeležile Novakove neiznuđene greške, imao ih je čak 61, naspram 31 protivnika, pa ni odnos vinera (31:20 u korist Novaka) nije mogao da pomogne srpskom teniseru da rezultatski bolje prođe večeras.

Prvi set nekadašnji broj jedan počeo je jako dobro, pošto je posle 25 minuta igre vodio sa 5:2. Servirao je i za set na 5:3 u gemovima, ali tada Japanac pravi brejk i unosi neizvesnost u tu deonicu igre, pa pobednika iste odlučuje taj-brejk u kome Novak pravi pet neiznuđenih grešaka i praktično čitav set poklanja Taru Danijelu.

U drugom je pak Novak zaigrao mnogo bolje, zaličio je na onog tenisera koji je harao svetskim terenima pre povrede lakta i poprilično autoritativno izjednačio rezultat na semaforu, da bi u trećem setu fizički pao, osvojivši samo jedan gem, pa je Danijel rutinski priveo meč kraju.

Vidi se da će Novaku biti potrebno da odigra još nekoliko turnira kako bi se vratio u prepoznatljivu formu, pre svega u kondicionom smislu, jer zbog operacije ruke nije igrao od polovine januara i Australijan opena, a prvu narednu priliku za to imaće već za dve nedelje kada počinje nov Masters iz serije 1000 koji se igra u Majamiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari