Ivana Španović neće braniti zlato na dvoranskom EP 1Foto: EPA/ DIEGO AZUBEL

Kao da nema kraja malerima Ivane Španović u poslednje dve godine, jer taman kada uhvati zalet za staru formu i nove domete u svojoj fantastičnoj karijeri srpskoj skakačici u dalj desi se nova povreda…

… vrati je nekoliko koraka unazad i ostavi bez najmanje jednog takmičenja, kao što je slučaj sa dolazećim prvenstvom Evrope u dvorani u Torunu (4 – 7. mart).

Tridesetogodišnja zvezda naše „kraljice sportova“ trebalo je da bude najjači štih brojne reprezentacije na EP, ona sama i njen trener Goran Obradović ciljali su četvrto uzastopno dvoransko zlato posle prvih mesta 2015, 2017, 2019. godine, međutim novonastali problem sa zadnjom ložom odrazne noge stavio je tačku na njen zimski deo sezone 2021.

Do vikenda sve je išlo u pravom smeru: posle 16 meseci pauze na međunarodnoj sceni, poslednjeg dana januara, na ISTAF mitingu u Diseldorfu skočila je 6,61 metara i uzela bronzanu medalju; 9. februara, prvim nastupom na državnom šampionatu posle šest godina, lako završila na najvišem mestu pobedničkog postolja (6,58); posle četiri sezone pauze otišla na Balkansko prvenstvo i odnela titulu trećim najboljim rezultatom na svetskoj rang listi u 2021. (6,75); bez muke ostavila konkurenciju na prošlonedeljnom „Serbian indoor openu“ (6,71)… Da bi tokom vikend treninga prinudno zaustavljena u naletu i, na žalost, bez borbe, predala evropsku krunu u zatvorenom.

Sada je samo pitanje kolika pauza je čeka, odnosno u kojoj meri će joj poremetiti pripreme za Olimpijske igre u Tokiju, ovog jula i avgusta, jer je vlasnica bronze iz Rio de Žaneira 2016. najavila napad na najvrednije odličje za svakog sportistu, što bio bio vrhunac njenog trofejnog profesionalnog života.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari