Ivana Španović u Cirihu "overila" Dijamantsku ligu 1Foto: Facebook

Španovićeva je pre nekoliko dana trijumfom u Lozani stigla do ukupne pobede u Dijamantskoj ligi, čime je postala prvi srpski atletičar koji je to uspeo da učini. U generalnom poretku Ivana je ubedljivo prva sa 68 bodova, ove sezone ušla je i u istoriju u skoku udalj u ženskoj konkurenciji sa pet pobeda na sedam mitinga.

Pobeđivala je u Šangaju, Oslu, Štokholmu, Lozani i Parizu, u Judžinu i sinoć u Cirihu je bila druga. Ukupan trijumf u Dijamantskoj ligi donosi pobednici 40.000 dolara. U Cirihu je Španovićeva najbolji rezultat ostvarila već u prvom skoku (6,93 m), nakon čega je imala tri prestupa i dva slabija rezultata 6,74m i 6,90m.

Vodeće mesto je izgubila u četvrtoj seriji kad je Rizova skočila 6,95m, dok ostale rivalke, uključujući i olimpijsku šampionku Tijanu Barlotelu, nisu bile ni blizu. Olimpijska šampionka Bartoleta je takmičenje završ ila već posle treće serije. Španovićeva je ove godine osim Dijamantske lige osvojila i Evropsko prvenstvo, na Olimpijskim igrama je osvojila bronzu, dok je bila i vice- šampionka Svetskog dvoranskog prvenstva.