Ivana Španović u Cirihu "overila" Dijamantsku ligu 1Foto: Facebook

Ivana Španović je na završnom mitingu ovogodišnje Dijamantske lige u atletici u Cirihu skokom od 6,93 metra bila za dva centimetra „kraća“ od pobednice Britni Riz iz SAD, dok je treća bila Ruskinja Darija Klišina sa 6,63m.

Španovićeva je pre nekoliko dana trijumfom u Lozani stigla do ukupne pobede u Dijamantskoj ligi, čime je postala prvi srpski atletičar koji je to uspeo da učini. U generalnom poretku Ivana je ubedljivo prva sa 68 bodova, ove sezone ušla je i u istoriju u skoku udalj u ženskoj konkurenciji sa pet pobeda na sedam mitinga.

Pobeđivala je u Šangaju, Oslu, Štokholmu, Lozani i Parizu, u Judžinu i sinoć u Cirihu je bila druga. Ukupan trijumf u Dijamantskoj ligi donosi pobednici 40.000 dolara. U Cirihu je Španovićeva najbolji rezultat ostvarila već u prvom skoku (6,93 m), nakon čega je imala tri prestupa i dva slabija rezultata 6,74m i 6,90m.

Vodeće mesto je izgubila u četvrtoj seriji kad je Rizova skočila 6,95m, dok ostale rivalke, uključujući i olimpijsku šampionku Tijanu Barlotelu, nisu bile ni blizu. Olimpijska šampionka Bartoleta je takmičenje završ ila već posle treće serije. Španovićeva je ove godine osim Dijamantske lige osvojila i Evropsko prvenstvo, na Olimpijskim igrama je osvojila bronzu, dok je bila i vice- šampionka Svetskog dvoranskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari