Ivani Španović zlato i treći skok svih vremena 1Foto:Starsport

Ivana Španović odbranila je zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu.
Ona je oborila lični i nacionalni rekord skočivši 7,24 metara.

Ovaj fantastičan rezulat ostvarila je u trećoj seriji finala skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. To je Ivanin lični rekord i najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te treći skok svih vremena. Španovićeva je jedina preskočila sedam metara u kvalfikacijama, a glavne konkurentkinje su joj bile Ruskinja Darija Klišina sa 6,83 metra, Britanka Loren Ugen sa 6,8m i Nemica Klaudija Slaman-Rat sa 6,79. Ivani Španović zlato i treći skok svih vremena 2Ivana je u prvoj seriji prestupila za sedam centimetara, pa se nije važio njen skok koji je bio na granici od sedam metara.

Vodeća posle prve serije bila je Nemica Salman-Rat sa skokom od 6,84 metra, što je njen lični rekord. Britanka Ugen je skočila 6,75m, a Ruskinja Klišina 6,62. Uspešna je bila još samo druga Britanka Sojers sa 6,47m. U drugoj seriji Ivana je skočila 7.16 metara.

 

Ivani Španović zlato i treći skok svih vremena 3

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Ivani Španović osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici i poručio da je sjaj ove zlatne medalje poseban jer je posle mnogo decenija osvojena u Srbiji, u Beogradu.

„Ono što je obećala to je i uradila! Svim srcem, svom snagom do zlata za Srbiju! Sjaj ove zlatne medalje je poseban jer je posle mnogo decenija osvojena u Srbiji, u Beogradu“, naveo je Udovičić.

Koliko je Ivana posebna, posvećena, koliko i kako je stalo da svaki put na najbolji način prezentuje našu zemlju najbolje govori činjenica da je pomerila svoje granice! Svaka čast kraljice!, navodi se u čestitiki Udovičića. 

– Obećala sam sebi da ću da uživam u svakoj sekundi prvenstva, ne mogu da vam opišem koliko sam ponosna, kao nikad u životu. Učinila sam narod ponosnim i hvala publici. Ovo je najemotivnije takmičenje i ovo će obeležiti moji karijeru – poručila je Španovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari