Ivanić osvojio Bačku Topolu i sačuvao Zvezdu na vrhu 1foto: Starsport

Najviše zahvaljujući het-triku veziste, branilac titule nastavio pobednički niz u duelima sa TSC-om i ostao na čelu superligaškog karavana.

Imali su fudbaleri Crvene zvezde manjih ili većih problema u mečevima sa TSC-om ove sezone, u prvenstvu i Kupu, ali su danas izdominirali u Bačkoj Topoli i glatkom pobedom od 0:4 (0:1) sačuvali dva boda razlike u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Glavna figura meča 2. kruga plej-ofa Superlige bio je trostruki strelac Mirko Ivanić, kom se u maltretiranju golmana Nenada Filipovića priključio samo još El Fardu Ben, ali tek pošto je momak iz Bačkog Jarka obezbedio 27. trijumf u misiji osvajanja petog šampionskog naslova u nizu.

Prvi gol pao je već u 16. minutu i to tako što se jedan od najkorisnijih izabranika Dejana Stankovića „samo“ dobro postavio na asistenciju Aleksandra Kataija. I dupliranje vođstva je rutinski izveo, tako što ga je prethodno majstorski uposlio Gelor Kanga (64). Treći hitac u meti ide, zato, samo njemu na dušu, jer se na kraju jedne duže akcije u šesnaestercu domaćina sam oslobodio čuvara i neodbranjivim udarcem „ubo“ het-trik (67).

Da TSC-ov čuvar mreže nije dobro reagovao na  njegov pokušaj glavom bio bi jedini „poenter“ na utakmici, ali je Ben, u svom stilu, koncentrisan sačekao odbitak i postavio konačan rezultat (72).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari