Ivanišević: Kada prođe grupna faza, onda se pojavljuje pravi Novak Đoković 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, u izjavi za Sport klub kaže da je posle grupne faze znao da će Novak osvojiti titulu.

U polufinalu i finalu, sa Alkarazom i Sinerom, Đoković je zbirno izgubio 11 gemova.

„Kada tako gledamo, izgleda dosta lagano i opušteno, ali prvo moramo da se zahvalimo Sineru, koji je malo pogurao Novaka – da nije dobio Runea, sada ne bismo stajali ovde i pričali. Znao sam – kada prođe grupna faza, onda se pojavljuje pravi Novak Đoković. U grupnoj fazi jeste bio Novak, ali kao neki njegov mlađi brat – igrao je dobro, ali… Ispraznio se posle prvog meča, došao je da dobije meč i da bude broj 1“, kaže Ivanišević i dodaje:

„Ne mogu da kažem da se nije trudio, ali nije to bio on, pri tom je Siner odigrao fenomenalno u grupi. Morali smo da drhtimo i da čekamo, ali onda se pojavio pravi Novak. Kako god Alkaraz da je igrao, pobediti ga sa 6:3, 6:2, to je strašno… Danas sam znao da će dobiti, ovo je Sineru prvo veliko finale, pri tom pred domaćom publikom, malo je izgoreo u svemu tome“.

Na pitanje kako se vidi da je Novak pritisnuo taj prekidač, Ivanišević odgovara:

„Juče na zagrevanju – prvi put drukčije zagrevanje, pozitivno. Protiv Alkaraza počinje isto pozitivno, stiskanje pesnice – jeste da je Alkaraz dosta promašivao, ali opet moraš da ga pobediš. Sada je protiv Sinera odigrao pametnije, to je Novak Đoković – kada se igraju finala, teško ga je dobiti“.

Đoković je u godini za nama osvojio tri grend slem titule i Torino.

„Teško je nešto pametno reći – tri grend slem titule, opet broj jedan… Meni je žao i onog Vimbldona, drugog seta koji bi sve promenio, ali tu moram da čestitam Karlosu, u finišu je bio hrabriji. Neverovatna godina, godina iz snova – počela prekrasno, čarobno se završilo. Postoji mogućnost da Srbija osvoji Dejvis kup, želim njemu i njima mnogo sreće“, zaključuje Ivanišević za Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari