Ivanović pred početak serije za ABA titulu: Nema nikakvog izgovora, sutra će svi igrati zaključno sa Vildozom 1foto:Starsport

Finale ABA lige možda i vredno mesta u Evroligi naredne sezone. Nakon određenih peripetija, sutraće košarkaši Partizana ugostiti Crvenu zvezdu u Beogradskoj areni, u prvom meču serije vredne trofeja u regionalnim okvirima (20.00).

Dosta toga ružnog se odigralo na uvertiri finalnog serijala ABA lige. Postojala je čak i mogućnost da se uopšte ni ne odigra. Prvo su „pazar tvrdili“ crveno-beli, potom crno-beli ali je na kraju razum nadvladao sujetu i nesportske principe.

Sa vrlo svežim osećajem šampiona Srbije, stečenog u nedelju popodne, košarkaši Crvene zvezde završavaju pripreme za sutrašnji, uvodni susret u finalu ABA lige.

Nažalost, uvertira nije bila sportska, niti se o tome vodilo računa (opšti je utisak). Crveno-beli, pritom, imaju određenih zdravstvenih problema, tačnije Luka Vildoza, Ognjen Dobrić kao i Stefan Lazarević.

Navijači Zvezde se najviše pribojavaju u kakvom je stanju argentinski plejmejker koji je zbog bolova u preponi ranije završio prvi susret sa FMP, u finalu Superlige.

– Nema nikakvog opravdanja, sutra su svi spremni – poručio je Duško Ivanović i time oraspoložio pristalice Crvene zvezde.

U seriji na tri dobijene, u kojoj će Partizan biti domaćin u prve dve utakmice, crveno-beli se nadaju brejku pre nego što se serija bude preselila u halu „Aleksandar Nikolić“.

– Napokon počinjemo, posle toliko vremena smo svi željni da počnemo. I navijači, i igrači jednog i drugog tima. Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo i da bolji pobedi – istakao je crnogorski stručnjak.

Sutrašnji će biti ukupno šesti međusobni susret ove sezone večitih srpskih rivala. Ivanović je i dalje mišljenja da je Partizan napadački potentnija ekipa.

– U svim utakmicama će biti ključ koji kvalitet jedne i druge ekipe će da prevagne. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Videćemo šta će da prevagne.

Svestan je dokazani strateg, posebno cenjen na Pirinejskom poluostrvu, da će njegovi izabranici morati da budu veoma strpljivi, koncentrisani i spremni da odgovore na agresivnu igru na perimetru i pritisak rivala, pogotovo u uvodnoj četvrtini.

– Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja, da imamo strpljenja i da odgovorimo na sve što Partizan postavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari