Ivić na tragu Jokanovića 1Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Ako je verovati pisanju engleskog „Atletika“, čiju jučerašnju informaciju s oznakom ekskluzivno nisu demantovali ni klub ni Vladimir Ivić, ekipu Votforda u sledećem izdanju Čempionšipa predvodiće zemljak Slaviše Jokanovića, pod čijom su „palicom“ pre nekoliko godina „stršljenovi“ ušli u Premijer ligu.

Prema tvrdnjama pomenutog izvora ostala je samo formalna promocija 12. šefa struke pomenutog člana drugog po snazi fudbalskog takmičenja na Ostrvu u osam poslednjih godina, jer su dve strane već utanačile sve detalje ugovora u trajanju od dve sezone.

I tako, na obostrano zadovoljstvo, završile višenedeljne pregovore. U slučaju 43-godišnjeg Zrenjaninca to je prilika da se maksimalno približi jednoj od „liga petice“ i u mnogo jakoj konkurenciji nadogradi znanja i iskustva stečena za vreme šefovanja u grškom PAOK-u i izraelskom Makabiju iz Tel Aviva, gde se za malo vremena naosvajao puno nacionalnih trofeja.

I uprava Votforda smatra da je napravila pravi izbor, jer je i Jokanović pohvalno govorio o potencijalu, idejama i metodama mlađeg kolege i naslednika u istom engleskom klubu.

„Snažan, nemilosrdan i tvrd orah“, stoji u tekstu Atletika posvećenom jednom od najvrednijih transfera srpskih fudbalskih trenera u novijoj istoriji, a vreme će pokazati kako i koliko će se nositi sa nestrpljenjem čelnika novog mu kluba, jer isti često donose nerezonske odluke.

Kao kada su Jokanoviću uskratili rad u Premijer ligi, iako je on odveo tim u elitu.

Samo prošle sezone su smenili Havija Garsiju, Kikea Floresa i Najdžela Pirsona, što se na kraju odrazilo ispadanjem u Čempionšip, odakle bi baš Ivić trebalo da ih izvuče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari