Ivica Kralj o prelaznom roku: Saldanja sigurno ostaje, sa Gohom zatvaramo pijacu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sportski direktor Partizana potvrdio da je klub u pregovorima sa Korejcem.

Crno-beli su ove zime veoma aktivni na tržištu.

Nakon što su prodali Mihajla Ilića Bolonji i Krstijana Belića AZ Alkmaru, zaradivši ukupno 6,2 miliona evra (50% od transfera Belića pripada Čukaričkom) aktivirali su se na rashodnoj strani budžeta.

Crno-beli su do sada doveli četvoricu novajlija i ukoliko se pregovori uspešno okončaju sa Jung Džu Gohom trebalo bi da završe sa svim obavezama na tržištu, barem kada je u pitanju zimski prelazni rok.

– Sa Gohom pregovaramo. Ušli smo u razgovore još pre šest-sedam meseci, međutim, tada nismo uspeli da završimo transfer. Sada smo blizu, no da ne pričamo previše dok se ne potpiše. Na dobrom je putu, ali kada bude potpis, onda će i zvanično biti naš član – otkrio je Ivica Kralj u razgovoru za Arenu sport.

S obzirom na prihodovana sredstva od prodaje Ilića i Belića, crno-beli bi trebalo da imaju dovoljno sredstava na računu sa kojeg će morati da Pohang Stilersima isplate traženih 1,2 miliona evra na ime obeštećenja.

– U pitanju je ozbiljno pojačanje, ali igrač njegovih kvaliteta zaslužuje tako nešto. Goh igra ofanzivnog veznog i bočnog napadača, smatram da će biti ozbiljno pojačanje za Partizan.

Leonardo Ovusu trebalo bi najkasnije sutra da se pridruži novim saigračima na Kipru.

– On je igrač Partizana, potpisao je ugovor na tri godine. Očekujemo ga u utorak ili sredu u Larnaki, zbog vize, cele papirologije potrebno je vreme da se to završi.

Danil Kastiljo pristigao je na šestomesečnu pozajmicu iz ukrajinskog Šahtjora. Dolazak je ostvaren kao posledica direktne komunikaicje prijatelja Darija Srne i Igora Duljaja.

Ipak, sporski direktor Šahtjora nije želeo da u ugovor o pozajmici bude ubačena i opcija otkupa.

– Mi smo insistirali da napravimo neku opciju otkupa, ali Šahtjor nije hteo ni da čuje za to. A, to samo pokazuje da ga oni vide kao ozbiljno pojačanje za narednu sezonu.

Nikola Miličić iz kragujevačkog Randičkog odmah je doveden nakon što je ugovoren transfer Ilića u Bolonju. Nedugo zatim stigao je i golman Miloš Krunić.

– Miličić je došao kao bonus. Na njegovu nesreću imao je pauzu od tri meseca, nije igrao zbog povrede. To je sada sve ok, ali biće mu potrebno vremena da se uklopi u sve što trener traži od njega. Verujem da je svestan gde je došao, a tu su i igrači da mu pomognu da što pre bude u ritmu. Krunić će pojačati konkurenciju među golmanima – objasnio je Kralj ideju dovođenja dvojice srpskih pojačanja.

Gotovo sa završetkom jesenjeg dela sezone, sve vreme se spekuliše u vezi sa odlaskom Mateusa Saldanje. Ivica Kralj tvrdi da se to neće dogoditi tokom aktuelnog prelaznog roka.

– On ostaje igrač Partizana. Imali smo ozbiljne ponude za njega, ozbiljne pozive, međutim, Saldanja definitivno nije za prodaju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari