Ivici Kralju i Partizanu odbijena žalba 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Šestomesečna suspenzija sportskom direktoru Partizana ostaje na snazi.

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije, kako saznaje Sport klub, odbila je zvanični prigovor iz Humske i ostavila na snazi odluku disciplinskog organa s početka septembra.

Kazna ostaje na snazi, a Ivici Kralju je izrečena 7. septembra zbog komentarisanja suđenja posle meča u Bačkoj Topoli.

Prijavio je tada podneo Dejan Filipović, koji je u međuvremenu smenjen sa mesta predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Nakon remija u Bačkoj Topoli (3:3) crno-beli su bili kivni na kriterijum suđenja koji je primenio sudija Milan Mitić, ali i na njegove saradnike iz VAR sobe.

Posebno su imali šta da zamere Dejanu Filipoviću što je i dovelo do suspenzije Ivice Kralja.

Sportkom direktoru Partizana je zabranjeno da daje izjave, sedi na klupi, ulazi u svlačionicu, potpisuje odluke koje se donose na nivou kluba.

U odluci prvostepene komisije navedene su i konkretne rečenice, zbog kojih je suspendovan Ivica Kralj.

– Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek, ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslednja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo. Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom… Znam da „papir“ ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek je upravo to. Taj nazovi čovek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno – citirana je izjava Ivice Kralja.

Na čelu Komisije za žalbe došlo je, u međuvremenu, do kadrovskih promena. Na njenom čelu je sada Zoran Smajić, koji je zamenio Marjana Rnića.

Odluka Komisije za žalbe, od 24. oktobra donešena je a da sa njom niko nije upoznat iz Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice prvoligaša, kao i samog Partizana. S obzirom na to da je reč o drugostepenom organu, samim tim je odluka izvršna i prosto je čudno da o njoj niko nije obavešten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari