Izazov za "drugopozivce" 1Foto: STARSPORT

Vaterpolo selekcija Srbije nadomak je plasmana na finalni turnir Svetske lige, a da bi ostala prva u grupi i nastavila odbranu titule ne sme da izgubi s više od dva gola razlike večerašnji meč sa Crnom Gorom.

Naravno, namera osvajača 11 SL nije da porazom ode u završnicu ovog FINA takmičenja, ali olakšavajuća okolnost je to što pobeda i remi na gostovanju u Podgorici nisu jedine opcije za aktuelnog olimpijskog i evropskog prvaka.

Pogotovo što je selektor Dejan Savić, prema svom ranije utvrđenom stručnom programu i u dogovoru sa vedetama tima, u komšiluk poslao samo petoricu članova bronzanog tima sa šampionata sveta 2017. godine – Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Stefana Mitrovića, Savu Ranđelovića i Viktora Rašovića. U prvom duelu Filip Filipović, Andrija Prlainović, braća Pijetlović, Miloš Ćuk i ostali „prvopozivci“ slavili su sa 7:4, a od njihovih perspektivnih kolega očekuje se da u revanšu završe do kraja posao, odnosno sačuvaju priliku našoj zemlji da nastavi trijumfalnu seriju: Dubai 2014, Bergamo 2015, Huejdžou 2016, Ruza 2017.

Novina je i to što će reprezentaciju sa klupe voditi Savićev čovek od poverenja i član stručnog štaba „plavih delfina“ Uroš Stevanović, a u odnosu na prvobitni spisak izabranika trofejnog selektora nedostaje Nemanja Ubović, jer je centar mađarskog BVSC u subotnjoj utakmici za klub doživeo trostruki prelom prsta ruke i mora na bolovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari