Izvesno da Đoković u polufinalu neće igrati protiv Rubljova i Zvereva: Medvedev ili Alkaraz - kako? 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u polufinalu završnog turnira sezone 12. put, po čemu se poravnao s Ivanom Lendlom. Uspešniji je samo Rodžer Federer sa 16 učešća.

Đoković je bio na žeravici do poslednjeg meča u Zelenoj grupi u Torinu. Među četiri najbolja povukao ga je Italijan Janik Siner, koji nije kalkulisao protiv Danca Holgera Runea već je postigao i treću pobedu pred domaćom publikom. Zauzeo je prvo mesto, a Đoković, koga je takođe nadvisio, drugo.

U subotu najbolji teniser sveta ne može da igra jedino protiv Rusa Andreja Rubljova, koji je izgubio sve šanse za plasman dalje jer je izgubio i u drugom kolu, i Nemca Aleksandra Zvereva, s kojim može samo u finalu.

S kim će se Đoković sastati, znaće se u današnjem raspletu u Crvenoj grupi. U 14.30 časova igraju Rus Danil Medvedev, koji je sigurni polufinalista, i Španac Karlos Alkaraz. U 21 čas Rubljovu će na megdan Nemac Aleksandar Zverev.

Medvedeva pobeda kao prvoplasiranog vodi na duel s Đokovićem, ali i jedan osvojeni set – onda je Alkaraz drugi.

Alkaraz bi bio prvi, a Medvedev drugi ako Španac pobedi s 2:0.

Zverevu odgovara samo pobeda Medvedeva jer će onda, savlada li Rubljova, otići u polufinale kao drugi.

Susret Medvedeva i Alkaraza možete da gledate na Sport Klubu 1, a Zvereva i Rubljova na Sport Klubu 2.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari