Izvršni direktor Evrolige zagonetan: Prvak ABA igra i sledeće sezone, a ima li opet mesta i za Partizan i za Zvezdu? 1Srdjan Stevanovic/Starsport.r

Izvršni direktor Evrolige Paulius Motijejunas u intervjuu za BasketNews to ne želi javno da kaže, ali ne krije da se razmišlja o drugim tržištima.

Bogatijim, jer istorija nas je naučila da je novac uvek najbitniji Evroligi, piše Mozzart Sport.

Dakle, o budućnosti Crvene zvezde i Partizana…

“Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su klubovi koji igraju Evroligu, njegovi navijači, takmičenje kome pristupaju. Ali drugi deo je taj što moramo da imamo održive klubove. Moramo svi zajedno da razvijamo tržište”, rekao je Motijejunas za BasketNewsa na konkretno pitanje o standardima koje bi Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda morali da ispune kako bi dobili licencu ili barem trogodišnju “vajld kartu”.

“To je najteža stvar kada se izvršni direktor Evrolige. Nemoguće je da učinimo sve srećnim. Nemoguće je iskusiti sve najbolje dvorane u kojima se košarka igra. A Beograd je jedno od najboljih mesta, to je očigledno. Ali moramo da imamo brojke iza toga i da pogledamo sve druge klubove i rastuća tržišta”.

„Teško je navesti mesto koje ‘štiklira’ sve kategorije. Ali, pre svega, na čemu radimo? Šta je naša vizija? Gde je mesto na koje želimo da stignemo? Da li je dugoročno održivo? Da li je to tržište koje čini da liga raste u celosti, a ne samo jedan region“, naveo je Motejunas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari