Janković dva puta na isti način 1Foto: STARSPORT

Potera Partizana za večitim rivalom se nastavlja. Nakon što je Crvena zvezda u 17. kolu, u subotu napunila mrežu Rada (6:1), crno-beli su očekivano protutnjali Ivanjicom i preslišali nedorasli Javor – 0:2 (0:2).

Marko Janković obeležio je meč sa dva gola u prvom poluvremenu, pokazavši da se vraća u željenu formu pred možda i odlučujući meč za plasman u narednu fazu Lige Evrope, protiv švajcarskog Jang Bojsa u Beogradu, u četvrtak uveče.

Da je forma Partizana na zavidnom nivou pokazuje i podatak da je u Ivanjici ostvario sedmu pobedu u nizu. Javor je već odavno omiljlena mušterija crno-belih, koji su u nedelju, u maltene matine terminu, manirski došli do devetog vezanog trijumfa protiv tima iz Ivanjice, koji je poslednji put pred svojim navijačima osvojio bod protiv Partizana daleke 2011. godine.

Oporavljeni Sejduba Suma meč je počeo kao rezerva; Vladimir Stojković se posle reprezentativne turneje po Dalekom istoku vratio na gol, dok su tandem u napadu činili Tavamba i Ožegović. Zaniljivo je bilo to što je trener Miroslav Đukić Danila Pantića sa krila premestio na mesto zadnjeg veznog, gde je društvo pravio Marku Jevtoviću. Već u devetom minutu crno-beli su poveli golom Marka Jankovića. Povukao je loptu sa boka Zoran Tošić i dodao prema Jankoviću, koji je posle nekoliko dodira odlučio da „tuče“ po lopti, a ona je zakačila jednog defanzivca domaćina, blago promenila pravac i prevarila Đogatovića. Inicijativa Partizana pretvorena je u pogodak u 37. minutu. Janković je drugi gol postigao gotovo na isti način: šutirao je u trku, lopta je zakačila Karišika po stopalu i prevarila Đogatovića, s tim da je za razliku od prvog pogotka, sada završila u daljem uglu gola Javora.

Sejduba Suma ušao je u igru u 60. minutu, zamenivši dvostrukog strelca. Partizan je i u nastavku imao inicijativu, ređao šanse i uglavnom pokušavao šutevima sa distance. Domaćin je u 71. minutu mogao da smanji prednost gostiju: Borislav Terzić uputio je centaršut, istovremeno ga je po nogama zakačio Nemanja Miletić, ali sudija kontakt nije okarakterisao kao prekršaj, za koji nije ni sigurno da li je bio van ili unutar šesnaesterca. Sve do kraja meča nije bilo bitnijih detalja, tako da je Partizan lako rešio svu problematiku u Ivanjici.

Đukić: Brzi gol kao olakšanje

„Iskreno, nije bilo lako igrati po ovakvom terenu. Ali, momci su se od prvog minuta sjajno borili, igrali, stvarali šanse. Naravno, rani pogodak je bio značajan, meč je vrlo brzo ušao u, po nas, idealan tok“, rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari