Janković: Samo te greške 1Foto: STARSPORT

Partizan ni ovog leta nije bio zreo i (li) dovoljno dobar za Ligu šampiona, ali posle pet primljenih golova i tri data pogotka u dvomeču s favorizovanim Olimpijakosom ima čemu da se nada u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bez obzira na to koga dobije za rivala na današnjem žrebanju parova za uteško UEFA takmičenje.

Zbog toga što su u dobrom delu duela sa redovnim učesnikom LŠ bili egal rival, pa čak i opasniji od grčkog velikana, kao u remiju u revanšu (2:2), kada su imali više udaraca na gol (7:4) i izvedenih kornera (7:2). Ono što boli, opominje i plaši sve u Humskoj i navijače srpskog prvaka su kobne greške, jer je skoro svakoj kapitulaciji golmana Filipa Kljajića prethodio njegov kiks ili loš potez saigrača.

– U krajnjem slučaju, možemo da budemo zadovoljni. Videli smo da protiv ekipa kakva je Olimpijakos može da se igra. Uz neke korekcije – počinje osvrt na ispadanje iz trke za LŠ, oba puta, najbolji akter u izbačenom timu Marko Janković.

Međutim, kako u svakom zlu ima makar zrnce dobrog, crno-beli bi mogli i morali da nauče ponešto iz bitaka koje su pokušali da dobiju vrlo ofanzivno postavljenom igrom.

– Samo te greške… Ali to je mnogo. Moramo mnogo da radimo na njihovom ispravljanju. I na realizaciji prilika. Mi igramo dobro, stvaramo šanse, čak i fizički možemo da se nosimo sa Atinjanima… Šanse, a bilo ih je dosta, jednostavno, moraju da se iskoriste. Oni imaju šansu, polušansu – odmah daju gol. Mi smo zapretili, šutnuli dva, tri puta, oni nijednom, a onda nas jeftino matiraju.

U Beogradu su grešili vezisti i defanzivci, dok je u Atini vođstvu domaćina direktno kumovao golman Filip Kljajić.

– Ne treba Kljaja da brine. Spasao nas je mnogo puta. Nema nervoze, svi smo zajedno u ovome. Pružili smo dobru partiju, ne može niko da nam zameri na pristupu i igri. Pogotovo u revanšu.
Kako bilo, Parni valjak nema vremena da stoji u mestu, pogotovo što ima još vremena i prostora da se izbori za još najmanje šest mečeva s ekipama izvan preskromne srpske Superlige.

– Ako nastavimo ovako, uz male korekcije i dozu sreće, Liga Evrope nam je zagarantovana. Nadali smo se da može da bude i Liga šampiona, odnosno da u Pireju napravimo bolji rezultat, ali revanš sa Olimpijakosom nam je poslužio kao test i neka vrsta pripreme za ono što nam predstoji u plej-ofu za drugo takmičenje UEFA – smatra krilni vezista, stalna smetnja odbrani Olimpijakosa na “Karaiskakisu”, umalo i strelac za pobedu u finišu susreta.

– Iznenada je lopta stigla do mene, umor me stigao, nisam mogao više, istrošio sam se i defanzivi. Najžalije mi je što nismo prošli, a ako već govorimo o mojoj partiji – njome sam zadovoljan. Bilo bi ono pravo da sam dao gol. Nadam se da će biti bolje u Ligu Evrope – poručuje Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari