Javor i Mladost čekaju opuštanje 1Foto: STARSPORT

Ovog vikenda, posle dvomesečne pauze, nastavlja se domaće fudbalsko prvenstvo.

Crvena zvezda i Partizan su već odigrali takmičarske utakmice u Ligi Evrope i posle remija u tom takmičenja žele da u Superligi startuju sa pobedama koje će im mnogo značiti ne samo u trci za naslov prvaka, već i kao dodatno ohrabrenje pred revanš mečeve sa CSKA odnosno Viktorijom.

Vodeća Crvena zvezda u subotu od 14.30 dočekuje Javor i želi da zadrži devet bodova prednosti nad Partizanom. Trener Vladan Milojević je rekao da fudbalerima Zvezde neće biti lako protiv Javora, jer utakmica dolazi između dva evropska ispita protiv CSKA.

– Ovo prvenstvo počinjemo kao da imamo nula bodova. Imamo cilj, znamo šta hoćemo. Trudićemo se da nastavimo sa igrama kakve su bile u prethodnom delu. Neće biti lako, ali treba da se koncentrišemo na nas. Javor je pojačao igrački kadar. To je meni veoma draga ekipa i biće mi zauvek u srcu jer je to moja prva seniorska ekipa – rekao je Milojević u najavi za današnji duel koji će zbog kartona „preskočiti“ kapiten Mičel Donald.

Fudbaleri Javora došli su u Beograd bez „bele zastave“. U prelaznom roku  igrački kadar je dobro popunjen što potvrđuje i pet pobeda ( u šest odigranih utakmica) u pripremnom periodu.

– Pošto je ovo prvo kolo drugog dela sezone, smatram da to može biti i najlakša utakmica za Javor. Naravno, ne iz razloga što mislim da je Zvezda slaba, naprotiv, najbolji je tim i tabela to pokazuje, ali mi nemamo šta da izgubimo na toj utakmici, a možemo dosta da dobijemo. Pokušaćemo da iskoristimo trenutak i svaku njihovu dekoncentraciju na meču. Ne može niko da nam uskrati želju da što pre počnemo da osvajamo bodove – smatra trener Javora Vlado Jagodić.

Aktuelni šampion Partizan igra u nedelju od 14 časova u Lučanima i treba mu pobeda kako bi prekinuo niz od tri utakmice bez trijumfa u Superligi. Crno-beli su u poslednja tri meča osvojili samo dva boda tako da bi novi neuspeh (uz očekivani trijumf Zvezde) već sada praktično značio i oproštaj od titule. Mladost je uoči pauze vezala tri pobede i zauzima deveto mesto na tabeli sa 30 bodova.

Raspored i tabela

Napredak – Spartak (sinoć)

Subota:

Zemun – Borac   14.00

Zvezda – Javor   14.30

Vojvodina – Voždovac    17.00

Rad – Radnik                       17.00

Čukarički – Mačva             17.00

Nedelja:

Radnički – Bačka                13.00

Mladost – Partizan           14.00

Tabela: Crvena zvezda 57, Partizan 48, Spartak 40, Radnički 39, Čukarički 38, Voždovac 36, Napredak 34, Vojvodina 33, Mladost 30, Radnik 25, Mačva 24, Zemun 21, Bačka 21, Borac 15, Javor 15, Rad 14.

UEFA ne prašta

Disciplinska komisija UEFA u samo jednom danu otvorila je dva postupka protiv Crvene zvezde – zbog nesportskog ponašanja navijača u meču protiv CSKA iz Moskve, iz istog razloga očekuje se kazna za duel protiv Kelna u u grupnoj fazi Ligi Evrope.

Za utakmicu odigranu 7. decembra prošle godine, crveno-belima se na teret stavlja bakljada navijača, bacanje predmeta u teren i zakrčenje prolaza na tribinama, a na tapetu je i Keln iz istih razloga, kao i zbog lomljenja inventara na stadionu „Rajko Mitić“ od strane nemačkih pristalica. Zvezdu očekuje kazna i za meč protiv CSKA, takođe zbog pirotehnike i blokiranih stepenica, a ruski klub zbog baklji i bacanja predmeta u teren.

Crvena zvezda se nalazi pod uslovnom kaznom UEFA od dve godine i to pošto joj je uvažena žalba da dočeka CSKA sa publikom, iako je prvobitna kazna bila da se igra pred praznim tribinama.

Kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA odrediće kaznu crveno belima 22. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari