Jedan Srbin otišao, a drugi se prelio u Zagreb; Stefan Dodić dobio društvo u prestonici Hrvatske 1foto:RSS

Rukometni klub Zagreb, uz Vardar, godinama unazad najbolji je predstavnik regiona u Ligi šampiona. Ove sezone, velikan iz Hrvatske pojačao se mladim snagama iz Srbije. Poslednji koji je stigao jeste Miloš Kos, izuzetno talentovani levi bek, koji je nedavno debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Zagreb je još letos odlučio da na pozajmicu iz poljskog Kjelcea dovede veoma darovitog srpskog srednjeg beka Stefana Dodića, kao i njegovog zemljaka Milana Milića.

U međuvremenu, Milić je odlučio da napusti prestonicu Hrvatske i pojača Vojvodinu, dok je Zagreb blagovremeno reagovao nakon što je Vuk Borozan takođe rešio da ode sa najpoznatije rukometne adrese u našem komšiluku.

Angažovan je Miloš Kos, daroviti levi bek, koji je nedavno debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije.

U Zagrebu se pridružio saigraču iz mlade reprezentacije koja je letos napravila fantastičan uspeh osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Posle višemesečnih pregovora između Izviđača iz Ljubiškog i Zagreba, Kos je napokon stigao u Hrvatsku kao alternacija za pomenutog Borozana.

Miloš Kos je tokom četiri sezone provedene u Izviđaču osvojio dve titule u Bosni i Hercegovini, a u klub iz Ljubuškog prešao iz Kozarske Dubice. Za Skaute je debitovao sa 16 godina.

„Nakon par titula u Bosni i Hercegovini ovo je veliki iskorak za mene. Liga šampiona je ostvarenje sna i najiskrenije moram da se zahvalim Zagrebu na ukazanoj prilici. Ekipa je jako dobra, neke igrače naravno znam bolje, s nekima sam i igrao, i verujem da ću se dobro uklopiti. U poslednjih nekoliko dana se dosta toga dogodilo za mene, prvi put sam i nastupio za seniorsku reprezentaciju Srbije i moram reći da sam stvarno presrećan i uzbuđen zbog svega što sledi. Ne osećam pritisak, moj cilj je da nastavim da rastem kao igrač i čovek, i smatram da je PPD Zagreb sjajna okolina za to“, poručio je dvadesetogodišnji levi bek.

Ivica Obrvan, trener Zagreba, veoma je zadovoljan dolaskom darovitog srpskog levog beka.

„Radi se o izuzetno mladom igraču koji je na poslednjem juniorskom Europskom prvenstvu pokazao svu raskoš svog talenta. Igrajući u generaciji zajedno sa Stefanom Dodićem bio je jedan od najboljih igrača turnira, a u ekipi Ljubuškog već nekoliko godina pokazuje da je reč o sjajnom talentu. Smatram da je ovo odličan posao Uprave kluba jer smo dolaskom Miloša Kosa svi mi višestruko na dobitku. Miloš je igrač budućnosti i Zagreb je s njim dobio sjajnog levog beka za narednih nekoliko godina, ali smatram da nam on može pomoći već ove sezone i da će bez obzira na proces adaptacije, koji je nužan, biti plus za našu ekipu i pomoći nam da bolje igramo.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari