Jedna sezona, 30 novih igrača: Zvuči neverovatno, ali je istinito 1EPA-EFE/PETER POWELL

Nezapamćena transfer politika delo je dvostrukog evropskog fudbalskog prvaka iz engleske Premijer lige.

Od letošnjeg povratka u elitno ostrvsko takmičenje, Notingem Forest ne prestaje da menja ekipu. I to ne malo nego drastično, pa se igrači na Siti graundu smenjuju kao na fabričkoj traci.

Bukvalno, obzirom da su se sportski sektor i uprava kontinentalnog vladara s kraja sedamdesetih godina prošlog veka toliko puta predomislili i pogrešili da su u klub doveli 30 novih prvotimaca.

U letnjem prelaznom roku angažovano je njih 23, kao da pre toga nije postojao tim i isti nije ubio spešan u Čempionšipu. Ni to nije bilo dovoljno, pa su na zimskoj „pijaci“ pokupljena još sedmorica.

Tokom drugog prelaznog roka stigli su Kejlor Navas (PSŽ), Felipe (Atletiko Madrid), Danilo Skarpa, Gustavo Skarpa (Palmeiras), Džondžo Šelvi, Kris Vud (Njukasl) i Andre Aju (Al Sad).

Opravdanje nije ni to što su neki od 30 novajlija stigli bez obeštećenja, kao ni to što su Šumari potrošili manje od drugih – 180.000.000 evra, jer je trener svako malo morao da uigrava tim.

Obzirom na takve okolnosti zvuči sjajno da se klub star 158 godina nalazi na 13. mestu Premijer lige, sa pet pobeda, šest remija i devet poraza u proteklih 20 kola sezone 2022/2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari