Jedrenje: Banjac 22. na Svetskom prvenstvu mladih 1

Srpski jedriličar Nikola Banjac zauzeo je 22. mesto u klasi Laser Radial za muškarce na Svetskom prvenstvu mladih u jedrenju, koje je održano od 14. do 21. jula u gradu Corpus Christi, u Teksasu.

Banjac je u konkurenciji 58 takmičara iz celog sveta ostvario najbolji plasman među takmičarima iz regiona, pa je tako iza sebe ostavio i hrvatskog kolegu Bruna Gaspića koji je  osvojio 31. mesto.

Inače, juli je mesec priprema naših predstavnika u ENP programu u organizaciji World Sailing-a za predstojeća svetska prvenstva.

Banjac je pred ovogodišnje Svetsko prvenstvo mladih, u okviru ENP klinike, sticao nova iskustva sa trenerima iz World Sailing tima, a Laser Radial klasu vodila je Tania Elias Calles, jedriličarka koja je četiri puta učestvovala na Olimpijadi u toj klasi.

Takođe, počela je klinika iz istog programa pred Svetsko prvenstvo u Danskoj, gde je pozvan Tihomir Zakić u klasi Finn. On će biti naš jedini predstavnik u Aarhusu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za olimpijske klase, koje se održava od 30. jula do 12. avgusta.

World Sailing, u saradnji sa  International Finn Association i Jedriličarskim savezom Srbije, na ovaj način pomaže Srbiju u razvoju olimpijskog jedrenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari