Jelena Đoković odgovorila američkom novinaru: Novak nije zaštitno lice antivaksera 1Foto: EPA-EFE

Jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića američki novinar Ben Rotenberg i supruga srpskog tenisera Jelena ušli su u žustru diskusiju na Tviteru nakon što je Rotenberg pisao o Đokovićevoj odluci da se ne vakciniše.

„Ukoliko ne bude korenite promene u imigracionom zakonu SAD, Vimbldon će biti poslednji Novakov grend slem u sezoni. SAD zahtevaju da svi koji ulaze u zemlju budu vakcinisani, a Novak je odlukom da to odbije postao predstavnik antivakserskog pokreta“, napisao je Rotenberg, na šta je Jelena odgovorila:

„Izvinite, samo želim da razjasnim da ste ga vi proglasili za zaštitno lice antivakserskog pokreta iz nekog razloga koji vama odgovara. Novak je jednostavno odgovorio koji je njegov izbor u vezi sa svojim telom. Kreirali ste narativ kojim osuđujete Novaka za svoje postupke, a on samo želi ono što je najbolje za njegovo telo“, napisala je supruga Novaka Đokovića, a zatim dodala:

„Ako Novak ne bude igrao u Njujorku zbog svog izbora, on će se sa tim pomiriti. Hvala što ste podelili svoja uverenja i nadam se da vas niko zbog njih neće osuđivati. Ili da ćete postati ‘zaštitno lice’ za mržnju i nasilničko ponašanje. Nikad se ne zna. I vi ste uticajna ličnost, nemojte da nastavite sa razočaranjima. Osim, ukoliko je to vaša uloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari