Jokanović vodi Šefild 1Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Evropski fudbalski četvrtak obeležile su promene trenera širom Starog kontinenta, sa akcentom na odlazak Zinedina Zidana iz Reala i dolazak Masimilijana Alegrija u Juventus, ali je za srpske ljubitelje fudbala vest dana povratak Slaviše Jokanovića u Čempionšip.

Sa zadatkom da vrati Šefild venzdej u Premijer ligu, kao što je to svojevremeno uspeo sa Votfordom i Fulamom.

– Tokom poslednja dva meseca klub je ušao u proces rigorozne potrage za pravim čovekom koji će da pogura Šefild napred. Bili smo jako strpljivi u donošenju konačne odluke i posle ozbiljnog razmatranja nekoliko jakih opcija, na kraju smo izabrali Slavišu. Kada smo obavili razgovor sa njim bilo nam je momentalno jasno da se njegova ambicija poklapa s onim što klub želi. Bez trunke sumnje mogu da kažem da su nam se poklopile ideje, verujemo da će Jokanovićev dolazak podići Šefild na viši nivo – objavio je vlasnik Blejdsa, princ Abdulah, dok je prvi strani stručnjak za 132 godine postojanja kluba izjavio da je srećan zbog povratka na Ostrvo, gde stiže iz katarske Al Garafe.

Zinedin Zidan je sam odlučio da ode iz Reala, kao maja 2018. godine, s tim što je tada osetio lični zamor materijala posle tri vezana osvajanja Lige šampiona i mnoštva drugih takmičenja, a sada je preuzeo gro odgovornosti za sezonu bez ijednog trofeja.

Za vreme drugog mandata, od proleća 2019, prigrabio je drugu titulu u Primeri i španski Superkup, dok je ove izvisio u LŠ, Primeri i Kupu kralja.

I dok na „Santijago Bernabeu“ traže novog šefa struke, uprava Juventusa je ekspresno dovela Masimilijana Alegrija na mesto Andree Pirla.

Jedan od uspešnijih fudbalskih stratega današnjice imao je i jake ponude Reala i Intera, da bi ipak pristao na uslove „stare dame“, s kojom je u prošloj epizodi odneo pet titula u seriji, četiri Kupa i dva Superkupa Italije, ali i ostao bez pobede u dva finale Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari