Jokić: Bila je čast igrati pred svojim narodom; idemo u Istanbul po pobedu 1

Uspeli su košarkaši Srbije da posle produžetka pobede Grčku (100:94) i tako se približe krajnjem cilju – plasman na Svetsko prvenstvo. U prepunoj Beogradskoj areni publika je uživala u majstorijama Nikole Jokića i Janisa Adetokunpa, zbirno su njih dvojica postigli 69 poena. Iako je Jokićev deo kolača bio manji (29p) na kraju je delovao slađe i ukusnije.

“ Ekstremno teška utakmica za nas. Ujedno i veoma interesantna. Imali smo veliku podršku navijača, bili su naš šesti igrač. Bila je čast igrati pred svojim narodom, dali su nam ogromnu energiju. Bilo je i dosta velikih imena i ljudi iz sporta, tako da nam je bilo veoma važno da pobedimo. Idemo u Istanbul po još jednu pobedu“, istakao je Nikola Jokić, oduševljen podrškom i prisustvom veličina poput Novaka Đokovića u Beogradskoj areni.

Srbiju već u nedelju očekuje gosotvanje Turskoj koja je doživela ubedljiv poraz u Letoniji (111:85). Jokić nije zaboravio da pohvali Ognjena Jaramaza koji je uspeo da na adekvatan način odmeni povređenog Vasilija Micića.

„Bilo je interesantno. Cenim ljubav koju sam dobio sa tribina. Bio je veoma važno da dobijemo i uspeli smo. Vasa se povredio i to je bio veliki problem, ali Jaramaz je odigrao sjajno. Odlično je kontrolisao utakmicu, diktirao dobar ritam u napadu. Ako nastavi da igra ovako, nećemo imati problema“, uveren je najbolji košarkaš Srbije koji je Grcima ubacio 29 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari