Jokić: Cilj još jedna pobeda 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nikola Jokić istakao je posle poraza Denvera od Bruklina (125:119) da njegov tim može da odigra bolje u odbrani i natera rivale na dodatni pas i tako oteža postizanje poena.

Nagetsi su ispustili 21 poen prednosti protiv Netsa, koji su šutirali oko 60 odsto iz igre, Nikola Jokić je postigao 29 poena za Nagetse, Majkl Porter 28, ali su sa druge strane raspoloženi bili Kevin Durent sa 33 i Kajri Irving sa 31.

Denver je imao čak 21 poen prednosti. Na ulasku u poslednji minut Bruklin je vodio sa poenom prednosti, kada je Heris prodao loptu, a Jokić nije uspeo da pogodi preko Duranta.

Tražio je srpski centar faul u toj situaciji. Kao i u poslednjem napadu kada je probao u igri ispod koša, ali ni tada nije sviran faul. Posle toga je dobio i tehničku. Žalio se Jokić zbog nedosuđenih prekršaja, ali nije bilo mnogo koristi od toga.

Posle meča nije želeo da komentariše tu poslednju situaciju.

„Nemam komentar na to, sledeće pitanje“, nevoljno je rekao Jokić.

On je rekao da njegovoj ekipi verovatno treba jošjedna pobeda da bi obezbedili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej-ofa, te da im je to glavni cilj.

Denver ima puno povređenih igrača, poput DŽamala Mareja, Montea Morisa i Vila Bartona.

„Ovo je iscrpljujuća sezona jer je raspored tesan. Sad imamo dva slobodna dana i nema mnogo vremena, ali tako je svima, ne samo nama. Imamo i povrede. Kad imate povrede i tesan raspored, igrači propuštaju više utakmica i teško je. Ali, tako je svima“, rekao je posle meča Jokić.

Zvezda Bruklin Netsa Kevin Durent je posle pobede nad Denver Nagetsima pohvalno govorio o srpskom centru Nikoli Jokiću.

On ga je, kao i Janisa Adetokumba i Luku Dončića, označio kao „nemoguće za čuvanje.

„Ne možete da zaustavite nijednog od ovih momaka: Janisa, Dončića, Jokića“, rekao je posle meča Durent.

Aleksej Pokuševski je propustio meč Oklahome protiv Golden Stejta. A, možda je i bolje jer su Voriorsi ubedljivo dobili taj susret sa 136:97. Stef Kari je dominirao, završio je utakmicu sa 49 poena, a samo u prvoj četvrtini dao je 24. Od toga je ubacio pet trojki! Ukupno ih je dao 11.

Vašington je 133:132 pobedilo Indijanu ali je taj rezultat ostao u drugom planu, jer je to bilo spektakularno veče Rasela Vestbruka i još jednog njegovog tripl dabla.

U ovoj pobedi je učestvovao sa 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija. Ovo je bio njegov 181. tripl-dabl u karijeri po čemu je izjednačen sa Oskarom Robertsonom na samom vrhu večne liste.

Treba istaći 17 poena, devet skokova i pet asistencija Jusufa Nurkića u pobedi Portlanda nad San Antoniom od 124:102. Demijan Lilard je predvodio Trejblejzerse sa 30 datih poena.

Bojan Bogdanović je pored Nijanga i Klarksona bio najzaslužniji za pobedu Jute DŽez protiv Hjustona – 124:116. Hrvatski košarkaš završio je utakmicu sa 20 poena, pet skokova i dve asistencije.


Rezultati

Indijana – Vašington 132:133
Filadelfija – Detroit 118:104
Toronto – Memfis 99:109
Denver – Bruklin 119:125
Golden Stejt – Oklahoma 136:97
Portland – San Antonio 124:102
Juta – Hjuston 124:116

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari