Jokić do tripl-dabla bez promašaja 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON SHUTTERSTOCK OUT

Igor Kokoškov je na klupi Finiks Sansa kao glavni trener doživeo prvi poraz u svom drugom meču u navedenoj ulozi.

On će ga manje boleti jer je doživljen protiv Denver Nagetsa (119:91) koji je izrežirao i u delo sproveo fenomenalni Nikola Jokić. Kao nekada Vilt Čemberlen, za nepuni 31 minut srpski centar je stigao do tripl-dabla bez ijednog promašaja iz igre. Postigao je 35 poena (šut iz igre 11-11, šut za tri poena 3-3, slobodna bacanja 10-11), imao je 12 skokova i 11 asistencija, četiri ukradene lopte i blokadu, bez ijedne izgubljene lopte.

Prolamalo se Pepsi centrom „MVP, MVP, MVP“, publika je bila oduševljena viđenim u Koloradu, a Jokić se posle meča uobičajeno našalio na svoj račun, iako je protiv Finiksa ostvario 17. tripl-dabl u karijeri.

– Hvala navijačima, ali uozbiljite se, to je smešno, rano je. Da, ušao sam u meč da dam recimo 40 poena, ali mi to nije pošlo za rukom, ha-ha. Ne, to nikada ne radim. Nikada to ne radim. Utakmica se jednostavno tako otvorila. Dao sam dosta poena u prvoj četvrtini i posle toga sam nastavio da budem agresivan. Bila je to dobra noć za mene – istakao je Jokić.

Koliko je briljantnu partiju prikazao Jokić najbolje potvrđuje podatak da je osim njega tako nešto do sada uspeo da napravi samo još jedan igrač u NBA ligi. Meč u kojem je upisao „tripl-dabl“, sa više od 30 poena, a da pri tom nije promašio iz igre, pre Jokića jedino je odigrao legendarni Vilt Čemberlen.

– Bila je to jedna od onih njegovih večeri, promašio je samo jedan šut za celo veče i to sa slobodnih bacanja, i da, imate pravo da ga stavite u rečenicu sa Viltom Čemberlenom – naglasio je Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa.

Tuča Pola i Ronda

Hjuston je slavio protiv Lejkersa u Los Anđelesu (124:115), ali meč u Stejpls centru nije obeležila košarkaška borba, već prava, pesnicama, kao u ringu, naravno u završnici meča. Nervozni Brendon Ingram nesportski je gurnuo Džejmsa Hardena posle pogotka, a onda je došlo do prave tuče Krisa Pola i Režona Ronda. Sudija je isključio obojicu ali i Brendona Ingrama, a kaznu će im nakon pregledanja snimka i izjava odrediti i NBA liga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari