Jokić iskreno priznaje: Želeo sam da budem kao Novak, ali ne mogu da se poredim sa njim 1foto:Starsport

Nakon istorijskog plasmana u veliko finale, Nikola Jokić je odgovarao na brojna pitanja novinara, a jedno se odnosilo i na Novaka Đokovića.

Denver Nagetsi su supeli da se po prvi put u klupskoj istoriji plasiraju u veliko finale.

Klub iz Kolorada sa maksimalnih 4-0 u pobedama, eliminisao je Lejkerse i sada mirno iščekuje rezultat finala Istočne konferencije. majami protiv Bosotna vodi sa 3-0 i večeras bi mogao da postane drugi akter velikog finala.

Uz Džamala Mareja, Nikola Jokić je obeležio kompletno finale, zbog čega je i nagrađen MVP „Medžik Džonson“ što je priznanje za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije.

Nakon četvrte utakmice, novinari su mu postavljali razna pitanja, a jedno se odnosilo i na njegov odnos sa Novakom Đokovićem.

– On je momak koji predstavlja Srbiju na znatno većoj sceni, on je ambasador Srbije. Idol je deci, ne samo na terenu nego i van njega, zbog svega što njegova fondacija radi – istakao je Jokić, otkrivši da mu je Novak bio uzor.

 

– On je čovek na kojeg možete da se ugledate. Ja sam želeo da budem kao on. Novak radi sjajan posao za decu, za Srbiju. Ne mogu da se poredim sa njim – skroman je najbolji srpski košarkaš svih vremena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari