Jokić je najveći talenat 1Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Imao je Nikola Jokić neverovatnu sezonu u Denver Nagetsima.

Franšiza iz Kolorada plasirala se u plej-of prvi put od takmičarske 2012/13, učešće su završili u polufinalu Zapada ispadanjem od Portlanda, a srpski as svojim umećem bukvalno je zadivio i najbolje košarkaše svih vremena, nalik Medžiku DŽonsonu.

Srpski reprezentativac proglašen je za člana idealne petorke u sezoni 2018/19, odnosno najboljim centrom koji je svoje saigrače činio boljim i produktivnijim. Jedan od njih, Huančo Ernangomez, reprezentativac Španije, u intervjuu za španski „As“ nije imao nikakve nedoumice da je Jokić najveći talenat kojeg je video u životu.

– Jokić je neverovatna osoba. Možda vi to ne znate kao ja koji sam sa njim svaki dan, ali on je skroman i vredan momak. Svaki dan trenira u teretani. On je jedan od retkih košarkaša koji je ove sezone izdržao da odigra sve utakmice, osim jedne sa koje isključen – rekao je Ernangomez, čiji je rođeni brat takođe NBA igrač.

Huančo smatra da je Jokićev napredak poslednje sezone bio evidentan i neverovatan.

– Napravio je korak napred i bio je najbolji centar u NBA, izabran u najbolju petorku, igrao je na Ol-staru i vodio Denver do polufinala Zapadne konferencije – naglasio je 24-godišnji košarkaš ponikao u madridskom Estudijantesu.

Ernangomez je bio svedok tome koliko je Jokić teško podneo eliminaciju Denver Nagetsa od Portlanda u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

– U utakmici kada smo ispali iz doigravanja, Jokić je meč završio skoro sa 20 skokova. Posle utakmice plakao je u svlačionici i krivio sebe za eliminaciju. To pokazuje koliko on voli košarku i da njegovo najbolje tek dolazi. Nikola je možda najveći talenat koji sam video u svom životu – nahvalio je Ernangomez svog prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari